to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ριζοσπαστική Κίνηση Δικηγόρων Αθήνας - Παρουσίαση υποψηφίων για τις εκλογές του ΔΣΑ

Την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, στον πολυχώρο της Ανοιχτής πόλης σε συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού της Ριζοσπαστικής Κίνησης Δικηγόρων Αθήνας εν όψει των εκλογών της 23ης και 24ης Φεβρουαρίου για την νέα διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας (ΔΣΑ). Υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου του ΔΣΑ είναι ο Βασίλης Παπαστεργίου.




Στην συνέντευξη τύπου πήραν το λόγο ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο δικηγόρος  και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάυρος Κοντονής και ο Βασίλης Παπαστεργίου. Επίσης παρευρέθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δικηγόρος Αθηνών, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Θεόδωρος Σχινάς, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι υποψήφιοι του συνδυασμού της ΡΑΚ καθώς και πλήθος δικηγόρων.


Στην παρέμβαση του ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Στην σημερινή Ελλάδα δοκιμάζονται τα πάντα από την υπαρξιακή κρίση της Δημοκρατίας και της κοινωνίας. Θεσμοί  και πρόσωπα, δομές και λειτουργίες στο δημόσιο χώρο πρέπει να βρουν τους νέους ριζοσπαστικούς ρόλους για την ανασύνταξη και αναδιάρθρωση των πάντων. Έχει διαμορφωθεί ένα πλέγμα αυταρχικών πολιτικών που ακρωτηριάζει κοινωνικό κράτος, κράτος δικαίου, εγγυήσεις δημοκρατικής διαφάνειας, υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων και προστασίας του δημόσιου συμφέροντος. Σε τέτοιες συνθήκες «μεταδημοκρατίας» και επιτήρησης ο ρόλος των δικηγόρων και των συλλόγων τους είναι καθοριστικής σημασίας. Έχει μακρά παράδοση αγώνων για τον εκδημοκρατισμό και τον προοδευτικό εκσυγχρονισμό της Ελλάδας ο ΔΣΑ, που δυστυχώς απαξιώνεται από τα σημερινά δεδομένα. Η προσπάθεια της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Δικηγόρων, με τον Βασίλη Παπαστεργίου μπορεί και θέλει να αναδείξει το νέο αγωνιστικό ήθος του δικηγόρου επιστήμονα και επαγγελματία, κοινωνικού αγωνιστή και υπερασπιστή».

Εμφάνιση ZE1A6170.jpg



Στην παρέμβαση του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, επισήμανε:

«Σε μια περίοδο που η μνημονιακή πολιτική βάλλει κατά των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των δημοκρατικών λειτουργιών και των θεσμών, των συμφερόντων της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού,  κάθε ένας από μας από το δικό του χώρο και με τις δικές του δυνάμεις οφείλει να δώσει τον αγώνα για την δημοκρατική ανατροπή. Οι δικηγόροι της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης Δικηγόρων θα δώσουν το δικό τους αγώνα ενάντια στην φτωχοποίηση των δικηγόρων και την περιθωριοποίηση του λειτουργήματος τους στην οποία έχει οδηγήσει η κυβερνητική πολιτική σε αγαστή συνεργασία με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό που προωθεί και υπηρετεί η σημερινή διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αφήνοντας έκθετο το σύνολο των δικηγόρων της χώρας. Και αυτόν τον αγώνα θα τον δώσουν με επικεφαλής τον Βασίλη Παπαστεργίου, έναν μαχόμενο δικηγόρο και επιστήμονα ο οποίος αποτελεί εγγύηση πολιτικής αξιοπιστίας αλλά και σύμβολο της άλλης δικηγορίας, εκείνης που μένει πιστή σε δημοκρατικές αρχές και αξίες, εκείνη που στοχεύει στην κοινωνική και πολιτική χειραφέτηση.»

Ο Βασίλης Παπαστεργίου, υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής κίνησης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση είναι η παράταξη που θέλει να εκφράσει την αγωνία της μαχόμενης και της έμμισθης δικηγορίας μπροστά στην εξόντωση της και την επιδείνωση του επαγγέλματος, ενός επαγγέλματος που έχει δεχθεί διαδοχικές ήττες. Το αποτέλεσμα αυτών των ηττών είναι η βίαιη έξοδος χιλιάδων από το επάγγελμα και η βίαιη αναδιάρθρωση του σε βάρος των μαχόμενων και έμμισθων δικηγόρων και υπέρ των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών. Το αποτέλεσμα είναι η παγίωση σχέσεων υπαλληλίας που δεν αρμόζουν στο δικηγορικό λειτούργημα.  Η μαχόμενη δικηγορία όμως είναι εκείνη που συναρθρώνεται άμεσα με την πρόσβαση των λαϊκών στρωμάτων στη δικηγορία, την προάσπιση κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων αλλά και την υπεράσπιση όλων εκείνων που πλήττονται και περιθωριοποιούνται καθημερινά, και όχι μόνο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η ΡΑΚ βλέπει και έχει θέση για τα μεγάλα προβλήματα του καιρού μας, για την έκπτωση της δημοκρατίας και την υποβάθμιση των κοινοβουλευτικών λειτουργιών, την φτωχοποίηση των πολιτών. Η ΡΑΚ έχει θέση για τις φυλακές, τα κέντρα κράτησης μεταναστών, την διαρκή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν στρογγυλεύουμε τις γωνίες μας, παίρνουμε θέση στο πλάι της κοινωνίας που αγωνιά, που αγωνίζεται και ελπίζει. Απέναντι σε όλους εκείνους που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση πραγμάτων στο ΔΣΑ, σε εκείνους που ευθύνονται για τις συνεχείς ήττες και τη φίμωση του Δικηγορικού σώματος είμαστε εδώ για να κάνουμε την  εμπειρία μας δίπλα και μέσα στην κοινωνία συνδικαλιστική και πολιτική πράξη. Για να επανασυνδεθούμε με την νεανική μας επιλογή να γίνουμε δικηγόροι για να υπηρετήσουμε το δίκαιο και τη δικαιοσύνη».

 

Στο left.gr έκαναν δηλώσεις:

Βασίλης Παπαστεργίου

Υποψήφιος πρόεδρος ΔΣΑ - Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση



Νίκος Κωνσταντόπουλος

Πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου



Τασία Χριστοδουλοπούλου

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ



Θεόδωρος Σχινάς

Σύμβουλος του ΔΣΑ


Περισσότερες φωτογραφίες θα βρείτε στη σελίδα μας στο facebook

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)