to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:14 | 05.09.2014

Κοινωνία

ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ.: Το κάλεσμα στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Το ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης που στόχο έχει να αποτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων και παραλιών. Για να γίνουν παρεμβάσεις για την προστασία των δημόσιων χώρων, και για να μην περάσει ούτε ελεύθερος χώρος, ούτε παραλία στα χέρια κανενός ιδιώτη.


Αναλυτικά το κάλεσμα:

Σήμερα 10άδες ακίνητα στην Θεσσαλονίκη έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ για να πωληθούν. Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους της χώρας, δηλαδή θα πάνε κατ’ ευθείαν στους δανειστές. Ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει για δημόσιες επενδύσεις ή κοινωνικές υπηρεσίες. Ξεπουλούν τον δημόσιο χώρο, τους ελεύθερους χώρους και τις ακτές για να τα δώσουν προς εκμετάλλευση. Το επόμενο καλοκαίρι ακόμα περισσότερες παραλίες θα έχουν «είσοδο» με αντίτιμο. Σε ακόμα περισσότερους ελεύθερους χώρους θα απαγορεύεται η είσοδος. 

Το ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. αποτελεί μία νέα πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης που στόχο έχει να αποτρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις του ΤΑΙΠΕΔ και το ξεπούλημα ελεύθερων χώρων και παραλιών. Για να γίνουν παρεμβάσεις για την προστασία των δημόσιων χώρων, και για να μην περάσει ούτε ελεύθερος χώρος, ούτε παραλία στα χέρια κανενός ιδιώτη. Οι φετινές κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ, το Σάββατο στις 6 του Σεπτέμβρη, με την μαζικότητα και την μαχητικότητα τους μπορούν να αποτελέσουν την αφετηρία της δικιάς μας αντεπίθεσης. Να διαδηλώσουμε λοιπόν ότι ούτε χρωστάμε, ούτε πουλάμε. Η δημόσια περιουσία πρέπει να αξιοποιείται για τις λαϊκές ανάγκες και όχι για να εξυπηρετείται ένα παράνομο χρέος και για να πλουτίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες. 

Τα στρατόπεδα Παπακυριαζή και Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για έκταση 450 στρεμμάτων (!) στην καρδιά της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Τα κτίσματα , εκτός απ’αυτά του στρατού, που υπάρχουν είναι τα 1ο,2ο,5ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Αμπελοκήπων, το βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Απόστολος Αστρινίδης», το κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ «Μεγ.Αλέξανδρος», το μεγάλο δημοτικό στάδιο ποδοσφαίρου και στίβου με κερκίδες, το δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου «Κωνσταντίνος Μιγκοτζίδης», γήπεδα τένις. Η κυβέρνηση υλοποιώντας  τις μνημονιακές δεσμεύσεις της, έφτασε και στην περιοχή μας για να ξεπουλήσει τα «φιλέτα» της αδόμητης γης στους «επενδυτές» φίλους και υποστηρικτές της, για να κάνουν μεγάλα εμπορικά κέντρα που κλείνουν τα μαγαζιά της γειτονιάς. Η Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα οι υποβαθμισμένες περιβαλλοντικά δυτικές συνοικίες της δεν αντέχουν άλλο τσιμέντο. Απαιτούν αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με τη δημιουργία πνευμόνων πρασίνου στους τελευταίους εναπομείναντες ελεύθερους αδόμητους χώρους, τα στρατόπεδα.

Το φιλέτο της Νέας Παραλίας

Η πρόθεση πώλησης 17 στρεμμάτων στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης από το ΤΑΙΠΕΔ (μόλις την φτιάξαμε με χρήματα των φορολογουμένων – την πουλάμε), η νομιμοποίηση των αυθαίρετων κτισμάτων πάνω στο κύμα, αλλά και τα σχέδια της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης για «αξιοποίηση», θα αλλοιώσουν οριστικά την φυσιογνωμία της παραλίας, εμπορευματοποιώντας την χρήση της εις βάρος των αναγκών μας για ελεύθερη πρόσβαση σε όλη την παραλία για όλους και όλες.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Περιμέναμε πολύ για να ανοίξει η Νέα Παραλία, δεν θα την ξεπουλήσουν τώρα κομμάτι – κομμάτι!

Το ResisΤΑ.Ι.ΠΕ.Δ. καλεί 

• στη μεγάλη διαδήλωση της ΔΕΘ, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη στις 6:00 το απόγευμα, στο άγαλμα Βενιζέλου

• στην αλυσίδα συλλογικοτήτων και κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης που διοργανώνει το FreeSalonica Day στην Παραλία της Θεσσαλονίκης, ενάντια στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και στις απολύσεις, με ραντεβού στις 7 το απόγευμα στον Λευκό Πύργο την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη

• Σε νέα συνέλευση την Δευτέρα 29 Σεπτέμβρη, στις 7 το απόγευμα, στο κομμάτι της Νέας Παραλίας που ξεπουλιέται, (στάση Λαογραφικό Μουσείο) 

E-mail : [email protected]

Facebook : Resis Taiped

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)