to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 20.12.2017

Κοινωνία

Ρατσιστικό παραλήρημα του δημάρχου Ωραιόκαστρου Α. Γαβότση (βίντεο)

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη, εάν θέλετε να ξέρετε και εμείς έχουμε εννιά. Και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν "ΑΜΕΑ". Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία»


Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, ο οποίος ήρθε πέρισυ στη δημοσιότητα όταν τάχθηκε κατά της ένταξης προσφυγόπουλων στα σχολεία της περιοχής του υπό τον φόβο «μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών», ξαναχτύπησε.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου ο δήμαρχος Αστέριος Γαβότσης καταφέρθηκε εναντίον των υπαλλήλων του δήμου με χρησιμοποιώντας με ρατσιστικό τρόπο τον όρο ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα απευθυνόμενος στον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, πρώην αντιδήμαρχο Α. Πολυχρονίδη, αν και γιατρός είπε:

«Πενήντα μηχανικούς έχει η Θέρμη, εάν θέλετε να ξέρετε και εμείς έχουμε εννιά. Και οι μισοί ξέρετε ποιοι είναι. Σχεδόν "ΑΜΕΑ". Στην πράξη και στη γνώση. Και στην ψυχολογία» .

Παρόλο που ο κ. Πολυχρονίδης διαμαρτυρήθηκε έντονα εφιστώντας την προσοχή στο δήμαρχο ότι προσβάλλει συναδέλφους και δεν το τιμά αυτό, εκείνος επέμεινε και δεν ανακάλεσε.

Σε σημερινή σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Α. Γαβότσης προσπάθησε να ανακαλέσει και παραδέχτηκε ότι υπέπεσε σε ρατσιστική χρήση του όρου ΑΜΕΑ αναφέροντας πάντως ότι χρησιμοποίησε "αδόκιμη έκφραση" για να χαρακτηρίσει δυσλειτουργίες στον Δήμο.  

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου Αστέριου Γαβότση:

«Κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε μια αποστροφή του λόγου μου χρησιμοποίησα μια αδόκιμη έκφραση προκειμένου να εκφράσω τον προβληματισμό μου σχετικά με τη λειτουργία πολεοδομικού γραφείου στο Δήμο μας. Σε καμία περίπτωση δεν είχα την πρόθεση να θίξω προσωπικά και επαγγελματικά κανέναν υπάλληλο ή στέλεχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία αποδίδει τα μέγιστα βάσει των υφιστάμενων δύσκολων συνθηκών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)