to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 08.10.2015

Κοινωνία

Rainbow Attack: Συγκέντρωση ενάντια στις ομοφοβικές και τρανσφοβικές επιθέσεις της Θεσσαλονίκης

Δύο σοβαρά ομοφοβικά/τρανσφοβικά περιστατικά συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο δίμηνο. Το Rainbow Attack καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Μνημείο Λαμπράκη (γωνία Ερμού και Βενιζέλου - Θεσσαλονίκη) την Παρασκευή 9 Οκτώβρη στις 9 το βράδυ


Να απαντήσουμε στους ομοφοβικούς και τρανσφοβικούς ότι δε θα μείνουμε άπραγες/οι, αν επιχειρήσουν ξανά τέτοιες επιθέσεις! 


Συγκεκριμένα τα δύο περιστατικά ήταν τα εξής:
Στις 2 Αυγούστου ξυλοκοπήθηκε νεαρό ζευγάρι ανδρών στη Λέοντος Σοφού. Οι αστυνομικοί που κατέφτασαν αργότερα δεν είδαν «σαφή σημάδια κακοποίησης» στους δύο άνδρες. Στο νοσοκομείο οι γιατροί εντόπισαν πληθώρα από μώλωπες και κακώσεις και πρότειναν την άμεση εισαγωγή και των δυο ανδρών προς νοσηλεία...

Στις 17 Σεπτέμβρη δύο τρανς γυναίκες ξυλοκοπήθηκαν άγρια από δύο 35άρηδες στην περιοχή του Σταθμού. Οι δράστες συλλήφθηκαν και καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο σε 17 μήνες φυλάκιση.

Για το event της συγκέντρωσης στο facebook, δείτε εδώ:
https://www.facebook.com/events/791071141014698/

Στο ναρκοπέδιο των επιθυμιών και των σωμάτων…

Ζούμε περιτρυγυρισμένες, περιτρυγυρισμέν* και πετριτρυγυρισμένοι από Βία.

Βία που παίρνει μορφή στα επικριτικά βλέμματα, τα σιγανά σχόλια, τον εργασιακό αποκλεισμό. Στοχεύει συνεχώς την ταυτότητα φύλου μας, τη σεξουαλική έκφραση και ενιότε την ίδια μας την ύπαρξη. Τα τελευταία χρόνια έχουμε δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε lgbtiqa άτομα που αποτελούν στην πραγματικότητα ένα μικρό ποσοστό σε σύγκριση με τον αριθμό των επιθέσεων που δεν καταγγέλονται. Όποιος και όποια δε χωράει στα πρότυπα αρρενωπότητας ή θηλυκότητας που ορίζει η πατριαρχική δόμηση της κοινωνίας, στιγματίζεται, περιθωριοποιείται, μαχαιρώνεται. Η αστυνομία στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτει τους δράστες ή οργανώνει πογκρόμ συλλήψεων απέναντι στα άτομα της τρανς κοινότητας.

...τo να περπατάς ευθεία είναι επικίνδυνο

Τα “μεμονωμένα περιστατικά” πληθαίνουν.

Στις 2 Αύγουστου στην οδό Λέοντος Σοφού, ζευγάρι ανδρών μετά από νυχτερινή τους έξοδο δέχονται άγρια επίθεση και ληστεία από δύο νεαρούς ομοφοβικούς. Φυσικά, η αστυνομία δεν είδε «σαφή σημάδια κακοποίησης», αν και τα θύματα λίγο αργότερα εισήχθησαν στο νοσοκομείο με μώλωπες και κακώσεις, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί. Δυόμιση βδομάδες αργότερα, τα γεγονότα επαναλαμβάνονται με θύματα δυο τρανς γυναίκες στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Δύο άνδρες παρενόχλησαν τη μία από αυτές φραστικά και όταν εκείνη δεν ανταποκρίθηκε, οι δύο γυναίκες δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση με γροθιές. Τελικά, η αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και οι δράστες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν στο αυτόφωρο.

Δε χρειαζόμαστε καμία ακόμη αφορμή, κανένα ακόμα “μεμονωμένο περιστατικό” ομοφοβικής-τρανσφοβικής βίας, για να δώσουμε τη δική μας απάντηση, να διεκδικήσουμε

την ταυτότητα φύλου και τις σεξουαλικές μας ετερότητες, να αποκτήσουμε λόγο και θέση

απέναντι στον φασισμό. Ως αντιφασίστριες και αντιφασίστες, ως μέλη του λεσβιακού, γκέι, αμφί, τρανς και ίντερσεξ κινημάτος, οργανωνόμαστε σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής, αγωνιζόμαστε ενάντια στις διακρίσεις και την εκμετάλλευση, για την ισότητα και την ελευθερία.

Ενάντια σε ομοφοβία-τρανσφοβία

οι αγώνες μας κινούν την ιστορία

Rainbow Attack

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)