to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 16.05.2012

Πολιτική

Ράδιο Ένταση: Παρεμβολή στις κυρίαρχες συχνότητες

Ζητήσαμε από τα παιδιά του Ράδιο Ένταση να μας παρουσιάσουν το δικό τους ραδιόφωνο, το ραδιόφωνο του Δεκέμβρη και της πλατείας Συντάγματος, το ραδιόφωνο που ως μέσο αντιπληροφόρησησης κάνει παρεμβολή στις κυρίαρχες συχνότητες. Ακολουθεί το κείμενο που μας έστειλαν.


"Το Ράδιο Ένταση 100,1 fm δημιουργήθηκε το 2008 μέσα στην εξέγερση του Δεκέμβρη, στην κατειλημμένη Νομική. Με αφορμή την παραπληροφόρηση των ΜΜΕ κρίθηκε πλέον αναγκαία η δημιουργία ενός ακόμα μέσου αντιπληροφόρησης που να στηρίζει τα κινήματα και να παρεμβαίνει δυναμικά στις κυρίαρχες συχνότητες. Η αιχμή του δόρατος είναι οι ανοιχτές και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Είμαστε δίπλα σε νέα εγχειρήματα, μορφώματα, ιδέες,  δομές, θεσμίσεις απ' τα κάτω για μια ελεύθερη κοινωνία χωρίς διακρίσεις και ιεραρχικές δομές. Έχουμε επιλέξει την ανεξαρτησία από οποιαδήποτε μορφή εξωτερικής χρηματοδότησης, βασιζόμαστε στην προσφορά όσων συμμετέχουν στο συγκεκριμένο εγχείρημα και όσων υποστηρίζουν την πολιτική λογική της αντιπληροφόρησης.


Υπάρχουμε για να κατοχυρώνουμε τη συχνότητά μας στη διάθεση των κινημάτων και ως κομμάτι τους να τα εκφράζουμε. Ο πρώτος κύκλος ζωής του Ράδιο Ένταση έκλεισε μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη του '08, με το σταθμό να ανασυγκροτείται, να πειραματίζεται τεχνικά και πολιτικά, συνεχίζοντας να δίνει το παρών στην πρώτη γραμμή του κινήματος, εστιάζοντας στην αντιπληροφόρηση. Ο δεύτερος κύκλος άνοιξε όταν το Ράδιο Ένταση βρέθηκε στην καρδιά της πλατείας Συντάγματος, στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, για να γίνει η φωνή της στα Fm και στο διαδίκτυο, μεταδίδοντας ζωντανά τις Λαϊκές Συνελεύσεις της πλατείας. Αυτή η πρωτόγνωρη κινηματική εμπειρία υπήρξε καταλυτική για την πορεία, αλλά και τη στοχοθεσία του σταθμού.


Βρισκόμαστε στον τρίτο κύκλο ζωής του Ράδιο Ένταση. Αναζητάμε τους διαύλους επικοινωνίας με όλους και όλες που βρέθηκαν στις λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά της Ελλάδας, με  εκείνους/ες που αντιστέκονται στο υπάρχον σύστημα, συμμετέχουν στην αλλαγή της κυρίαρχης πραγματικότητας. Θεωρούμε αναγκαία τη δικτύωση με άλλα εγχειρήματα παραπληροφόρησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η κεντρική συνέλευση του σταθμού πραγματοποιείται κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα στις 19.00 στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια).

Ράδιο Ένταση 100,1 fm

entasifm.org

fmpiracy@rocktmail.com

radiofono entasi facebook

Entasi FM (@fmpiracy) twitter"


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)