to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:50 | 07.06.2019

Πολιτική

Ρ. Σβίγκου: Πραγματικός ο κίνδυνος να αμφισβητηθούν όσα έχει πετύχει η χώρα και να γυρίσουμε πίσω σε μαύρες μέρες

Το βασικό δίλημμα είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και όρθιοι σαν κοινωνία ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε όσα μας έφεραν στην κρίση, τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στο Πρακτορείο 104,9 FM


«Μπορώ να καταλάβω την παρέμβαση της Κομισιόν ως μια πολιτική παρέμβαση, όχι ως μία παρέμβαση η οποία στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας και το ότι γίνεται λίγο πριν από τις εκλογές σίγουρα δημιουργεί μεγάλη αίσθηση σε όλους μας», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», σχολιάζοντας την τρίτη μεταμνημονιακή έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

«Η δήλωση του πρωθυπουργού, χθες, θεωρώ ότι ήταν επιβεβλημένη, ήθελε να αναδείξει τον κίνδυνο που υπάρχει, τον πραγματικό κίνδυνο να γυρίσουμε πίσω σε "μαύρες" μέρες του 2012, του 2013, του 2014, όταν δηλαδή συνολικά αμφισβητήθηκαν τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και όταν πάρθηκαν μέτρα, που επιβάρυναν κατά πολύ τα μεσαία όσο και τα ασθενέστερα στρώματα», είπε η κ.Σβίγκου.

«Ο πρωθυπουργός», είπε, «επιβεβαιώθηκε, γιατί ο ίδιος είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης, τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από τις ευρωεκλογές» και το αποτέλεσμα των εκλογών «θεωρούμε ότι άνοιξε την όρεξη σε ακραίους κύκλους, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας, να αμφισβητήσουν το σχέδιο ελάφρυνσης, που είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και ψηφίστηκε στη Βουλή, αλλά άνοιξε την όρεξη για να αμφισβητηθεί επίσης συνολικά η πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια».

«Όταν η Κομισιόν επιχειρεί μία πολιτική παρέμβαση -γιατί για πρώτη φορά από το 2015, για παράδειγμα, φτάνουν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα- όταν ακούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει το "1 προς 1", η αναλογία αποχωρήσεων- προσλήψεων στο δημόσιο, όπως έχει καταφέρει η κυβέρνηση, αλλά να πάμε στο "1 προς 5", ανοίγει την όρεξη σε διάφορους να αμφισβητήσουν αυτά που έχει πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μετά από την έξοδο από τα μνημόνια», επισήμανε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα για τη στρατηγική του κόμματων ενόψει των εθνικών εκλογών απάντησε: «Στόχος μας είναι να γίνει μία προγραμματική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα, να καταδειχθούν τα δύο σχέδια που υπάρχουν για τη μεταμνημονιακή περίοδο, να συζητήσουμε». Σχετικά με τα διλήμματα της κάλπης εξήγησε πως αφορούν το «αν θα προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και όρθια σαν κοινωνία ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε όσα μας έφεραν στην κρίση» και «το δίλημμα αυτό μπορούμε να το διαβάσουμε σε διάφορους προγραμματικούς άξονες, είτε αυτοί αφορούν τη δίκαιη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση, είτε τα εργασιακά δικαιώματα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, είτε αφορά την αύξηση των μισθών, αφορά στα δημοκρατικά δικαιώματα, στη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία».

«Υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο για την επόμενη τετραετία, στο επίκεντρό του είναι η ανάπτυξη, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα», τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «τις επόμενες μέρες θα παρουσιαστεί το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία, ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικό, ένα πρόγραμμα προοδευτικό, το οποίο θεωρούμε ότι θα αγκαλιάσουν οι προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες και όλοι όσοι θα πιστέψουν στις δυνατότητες του ελληνικού λαού και της ελληνικής κοινωνίας να γυρίσουμε οριστικά σελίδα σε όσα έφεραν τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας –κοινωνικής και οικονομικής».

Αναφερόμενη, εξάλλου, στην αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες με το επιχείρημα πως δεν μπορεί να παρίσταται σε μία «απονομιμοποιημένη Βουλή», η κ. Σβίγκου είπε: «Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί τις τελευταίες ημέρες να δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι το κοινοβούλιο δεν θα έπρεπε να λειτουργεί. Θεωρώ ότι είναι μία στάση που απαξιώνει τους θεσμούς, προσβάλλει τους θεσμούς, ποτέ ξανά δεν έχει υπάρξει στη νεότερη ιστορία τέτοια στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς του κοινοβουλίου. Το ζήτημα όσον αφορά τη στάση της με το αφορολόγητο δεν είναι τόσο τι στάση κρατάει, αλλά τι στάση κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα με το αφορολόγητο. Θυμόμαστε τη ΝΔ να έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, όπως και τη μείωση των συντάξεων, θυμόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης να αναφέρεται στο αφορολόγητο, θεωρώντας δεδομένη τη μείωσή του [...] Είχαμε προαναγγείλει εδώ και μήνες και υπήρχε δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί, όπως δε μειώθηκαν και οι συντάξεις και αυτή είναι μία στάση, την οποία σήμερα θα την κάνουμε πράξη, υλοποιούμε μία δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση -μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού και του προέδρου της Βουλής- να παγώσουν οι εκκρεμείς αιτήσεις μετατάξεων στη Βουλή, στο πλαίσιο της κινητικότητας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Θεωρώ ότι ήταν ορθή και επιβεβλημένη απόφαση [...] σε μια κοινωνία, η οποία συνεχίζει να πλήττεται από την ανεργία και σε μια κοινωνία, η οποία έχει πληγεί από πρακτικές του δικομματισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρέπει να δημιουργείται καμία υπόνοια ότι είμαστε σαν τους άλλους. Η διαδικασία των μετατάξεων ξεκίνησε και έγινε μετά από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων και ήταν μάλιστα η Νέα Δημοκρατία, δια μέσω του κ. Τραγάκη, η οποία τώρα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της για τις μετατάξεις. Ήταν ο κ.Τραγάκης ο οποίος ζήτησε να εναρμονιστεί η Βουλή με τον νόμο για την κινητικότητα και να ισχύσει και για την ίδια τη Βουλή αυτή η διαδικασία. Όλες αυτές οι φωνές της ΝΔ τις θεωρώ καθόλα υποκριτικές, η ΝΔ είναι αυτή η οποία έχει ταυτιστεί πλήρως με όλες αυτές τις πρακτικές στον δημόσιο τομέα και ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζουμε ότι ήταν αυτός που το 2014 λίγο πριν από τις εκλογές όρισε με διοικητική πράξη και όχι με κρίση, όλους τους προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης».

Αναλυτικά η συνέντευξη  της Ράνιας Σβίγκου, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στο Πρακτορείο  104,9 FM  και τον Κ. Παπαδάκη:

- Ο κ. Τσίπρας έκανε έναν απολογισμό της τετραετίας, μίλησε για την έξοδο της χώρας από τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας, περιέγραψε τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται, ωστόσο από την αντίπερα όχθη, από την Κομισιόν χτυπήθηκε ένα καμπανάκι, ένα καμπανάκι για μια «υποτιθέμενη» τρύπα 9 δις ευρώ, υποτιθέμενη… εντάξει, μίλησαν για τις παροχές του Τσίπρα… Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που χτυπάνε το καμπανάκι… Άλλωστε και οι συνταγές έχουν πέσει έξω ενίοτε.. Αλλά χτυπήθηκε αυτός ο κώδωνας του κινδύνου για τη «δημοσιονομική βόμβα» στον προϋπολογισμό.. Θέλω να μου κάνετε ένα σχόλιο γι αυτό..


Καταρχάς θεωρώ ότι ο πρωθυπουργός επιβεβαιώθηκε. Γιατί ο ίδιος είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης τα οποία ανακοινώθηκαν πριν από τις ευρωεκλογές. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ήταν αυτό που όλοι γνωρίζουμε, κατώτερο των προσδοκιών του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό το αποτέλεσμα είναι που θεωρούμε ότι άνοιξε την όρεξη σε ακραίους κύκλους, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας, να αμφισβητήσουν το σχέδιο ελάφρυνσης το οποίο είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός και ψηφίστηκε στη Βουλή. Αλλά θα σας έλεγα άνοιξε την όρεξη για να αμφισβητηθεί και συνολικά η πορεία της χώρας μετά τα μνημόνια.


- Από ποιους να ανοίξει η όρεξη και ποιοι θα είχαν το λόγο αυτό να το κάνουν;..

Μα όταν η Κομισιόν επιχειρεί μια πολιτική παρέμβαση εγώ θα την χαρακτήριζα, γιατί για πρώτη φορά, για παράδειγμα, από το ΄15 φθάνουν στο σημείο να θέσουν και θέμα απολύσεων συμβασιούχων στο δημόσιο τομέα. Όταν ακούνε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει το ένα προς ένα, η αναλογία προσλήψεων αναχωρήσεων στο δημόσιο, όπως έχει καταφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να πάμε στο ένα προς πέντε, καταλαβαίνουμε ότι αυτό ανοίγει τη διάθεση σε διάφορους να αμφισβητήσουν αυτά τα οποία έχει πετύχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Έτσι μπορώ να καταλάβω την παρέμβαση της Κομισιόν, ως μια πολιτική παρέμβαση δηλαδή, όχι ως μια παρέμβαση η οποία στηρίζεται στα πραγματικά δεδομένα της ελληνικής οικονομίας. Και το ότι γίνεται λίγο πριν από τις εκλογές, σίγουρα δημιουργεί μεγάλη αίσθηση… Εξ ου και η δήλωση του πρωθυπουργού χθες, η οποία ήταν επιβεβλημένη θεωρώ, ώστε να να αναδείξει τον κίνδυνο που υπάρχει, τον πραγματικό κίνδυνο να γυρίσουμε πίσω σε μαύρες μέρες του ΄12, του ΄13, του ΄14, όταν δηλαδή συνολικά αμφισβητήθηκαν τα δικαιώματα  του ελληνικού λαού και πάρθηκαν μέτρα τα οποία επιβάρυναν κατά πολύ τόσο τα μεσαία όσο και τα ασθενέστερα στρώματα. Είναι υπαρκτός λοιπόν ο κίνδυνος κι αυτό οφείλει να το γνωρίζει ο ελληνικός λαός εν όψει της εθνικής κάλπης στις 7 Ιουλίου.


- Θεωρείτε ότι γυρίζει το παιχνίδι;…

Εννοείτε όσον αφορά τα αποτελέσματα…


- ...τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών…

Ναι. Το πιστεύω αυτό πραγματικά. Γι αυτό και στόχος μας είναι να γίνει μια προγραμματική αντιπαράθεση ανάμεσα στα δύο κόμματα, να καταδειχθούν τα δύο σχέδια τα οποία υπάρχουν για τη μεταμνημονιακή περίοδο Να συζητήσουμε…


-  Ποιο είναι το δίλημμα;

Το βασικό δίλημμα είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά ενωμένοι και όρθιοι σαν κοινωνία ή αν θα γυρίσουμε πίσω σε όσα μας έφεραν στην κρίση. Και το δίλημμα αυτό μπορούμε να το διαβάσουμε σε διάφορους προγραμματικούς άξονες, είτε αυτοί αφορούν στη δίκαιη ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση, είτε αφορούν στα εργασιακά δικαιώματα και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αύξηση των μισθών, στα δημοκρατικά δικαιώματα, στη δημόσια παιδεία και τη δημόσια υγεία.
Εμείς θα παρουσιάσουμε τόσο το κυβερνητικό έργο, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος έγινε σε συνθήκες μνημονίων, αλλά παρόλα αυτά καταφέραμε μέσα από την εφαρμογή ενός παράλληλου προγράμματος να ανασυγκροτήσουμε τα δημόσια αγαθά και να ανασυγκροτήσουμε τις δομές τόσο των υπηρεσιών υγείας όσο και της δημόσιας παιδείας. Από την άλλη υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο για την επόμενη τετραετία. Ένα συνολικό σχέδιο  στο επίκεντρο του οποίου  είναι η ανάπτυξη, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά δικαιώματα.


- Να περιμένουμε επιπλέον θετικά μέτρα δηλαδή, κοστολογημένα θετικά μέτρα…

Να περιμένετε τις επόμενες μέρες ότι θα παρουσιαστεί το συνολικό κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Ένα πρόγραμμα ριζοσπαστικό, ένα πρόγραμμα προοδευτικό το οποίο θεωρούμε ότι θα το αγκαλιάσουν οι προοδευτικοί και οι αριστεροί πολίτες και όλοι όσοι θα πιστέψουν στις δυνατότητες του ελληνικού λαού και στις δυνατότητες της ελληνικής κοινωνίας να γυρίσουμε οριστικά σελίδα σε όσα έφεραν τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας, της κοινωνικής και της οικονομικής. Γιατί θυμόμαστε όλοι, θεωρώ και αυτοί που μας ακούνε, το πού βρέθηκε η χώρα στα τέλη του ΄14. Γιατί, όταν στις αρχές του Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τη διακυβέρνηση, βρήκε το 25% του ΑΕΠ μειωμένο, βρήκε  28% ανεργία, βρήκε άδεια ταμεία, όλα αυτά με μεθοδικά βήματα κατάφερε να τα βελτιώσει. Σίγουρα ήταν πολλά τα οποία δεν καταφέραμε να κάνουμε και σίγουρα υπάρχουν πράγματα τα οποία στη νέα φάση στην οποία μπαίνει η χώρα μας, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι στο χέρι μας να κάνουμε. Κι αυτά αφορούν, όπως σας είπα,  τόσο το αναπτυξιακό και οικονομικό κομμάτι, όσο και το κοινωνικό και θεσμικό κομμάτι θα σας έλεγα.


- Κατατέθηκε η τροπολογία για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου στο νομοσχέδιο της κύρωσης της σύμβασης δωρεάς μεταξύ ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού δημοσίου, ωστόσο η Ν.Δ., όπως είχε προαναγγείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέχει από όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες των τελευταίων ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.. Τώρα ΚΙ.ΝΑΛ., ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή παρίστανται στην έναρξη, αλλά καταγγέλλουν και αποχωρούν. Το Ποτάμι συμμετέχει. Θέλω να μου σχολιάσετε όλο αυτό.. όλη αυτή την εικόνα.


Η Ν.Δ. προσπαθεί τις τελευταίες μέρες να δημιουργήσει την εσφαλμένη εντύπωση στον ελληνικό λαό ότι το Κοινοβούλιο δεν θα έπρεπε να λειτουργεί. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια στάση η οποία απαξιώνει τους θεσμούς, προσβάλλει τους θεσμούς. Το ζήτημα όσον αφορά τη στάση της με το αφορολόγητο δεν είναι τόσο το τι στάση κρατάει τώρα στη Βουλή, αλλά η στάση που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα με το αφορολόγητο. Γιατί θυμόμαστε η Ν.Δ. να έχει ενσωματώσει στο πρόγραμμά της τη μείωση του αφορολόγητου, όπως είχε κάνει με τη  μείωση των συντάξεων. Θυμόμαστε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ να αναφέρεται στο αφορολόγητο θεωρώντας δεδομένη τη μείωσή του. Ενώ έχουμε δει, επίσης, το τελευταίο διάστημα υποκριτικά, τη ΝΔ να μιλάει για την κατάργηση της μείωσής του, θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα κοροϊδέψει τους Έλληνες πολίτες.
Εμείς είχαμε προαναγγείλει εδώ και μήνες και υπήρχε δέσμευση του πρωθυπουργού ότι το αφορολόγητο δεν πρόκειται να μειωθεί, όπως δεν μειώθηκαν και οι συντάξεις. Κι αυτή είναι μια στάση την οποία σήμερα θα την κάνουμε πράξη. Υλοποιούμε δηλαδή μια δέσμευσή μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

- Κλείνοντας, πολύ λόγος έχει γίνει.. βλέπουμε και στα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων, την σκληρή αντιπαράθεση για τις μετατάξεις στη Βουλή. Για τις εκκρεμείς μετατάξεις στη Βουλή που οδήγησαν τον πρωθυπουργό να τηλεφωνήσει, να έρθει σε επαφή με τον  πρόεδρο της Βουλής και να παγώσει, με κοινή απόφαση βέβαια πρωθυπουργού και προέδρου της Βουλής, όλες τις εκκρεμείς μετατάξεις στη Βουλή. Θα ήθελα το σχόλιό σας…

Θεωρώ ότι ήταν ορθή και επιβεβλημένη η απόφαση που έγινε μετά από συνεννόηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Βουλής για αναστολή της διαδικασίας των μετατάξεων. Σε μια κοινωνία η οποία συνεχίζει να πλήττεται από την ανεργία και σε μια κοινωνία η οποία έχει πληγεί από πρακτικές του δικομματισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν πρέπει να δημιουργείται καμία υπόνοια ότι είμαστε σαν τους άλλους. Οπότε θεωρώ αυτή την απόφαση ορθή και επιβεβλημένη.
Θα πρέπει όμως επίσης  να σημειώσω ότι η διαδικασία των μετατάξεων ξεκίνησε και έγινε μετά από απόφαση της διάσκεψης των Προέδρων και ήταν μάλιστα η Ν.Δ. δια μέσω του κ. Τραγάκη, η οποία τώρα Ν.Δ. διαρρηγνύει τα ιμάτιά της…


- Δηλαδή λέτε ότι υπήρχε διακομματική συναίνεση…


Μα ήταν ο κ. Τραγάκης στη διάσκεψη των Προέδρων ο οποίος ζήτησε να ενταχτεί η Βουλή στο νόμο για την κινητικότητα και να ισχύει και για τη Βουλή αυτή η διαδικασία. Οπότε όλες αυτές οι φωνές της Ν.Δ. από χτες τις θεωρώ καθόλα υποκριτικές. Η Ν.Δ. είναι αυτή που έχει ταυτιστεί πλήρως με όλες αυτές τις πρακτικές στο δημόσιο τομέα. Και ειδικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζουμε ότι ήταν αυτός ο οποίος το 2014, λίγο πριν τις εκλογές, όρισε με διοικητική πράξη και όχι με κρίση όλους τους προϊσταμένους της δημόσιας διοίκησης.
Παρόλα αυτά σας λέω ότι θεωρώ ότι ήταν ορθή και επιβεβλημένη η απόφαση υπάρξει τέλος σ’  αυτή τη διαδικασία και σωστά κινηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο ώστε κανένας να μην μπορεί να μας βάλει στο ίδιο κάδρο με αυτούς που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια.


- Δεν ξέρω αν θα σας δούμε στους υποψηφίους που διεκδικείτε την ψήφο….


Αυτές είναι συλλογικές αποφάσεις και θα πρέπει να περιμένετε για να δούμε όλοι και όλες μας πού θα διαταχθούμε, είτε όντως υποψήφιοι, είτε μέσα από άλλες θέσεις μπροστά στη μάχη των εκλογών.

- Εσείς θα είστε υποψήφια;…

Αυτό σας είπα. Είναι συλλογικές αποφάσεις το αν οποιοσδήποτε θα είναι υποψήφιος…


- Μπήκα στον πειρασμό να σας ρωτήσω ακόμη μια φορά..

Κι εγώ πάντως δεν μπήκα στον πειρασμό να σας απαντήσω.

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)