to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 25.09.2017

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

Ρ. Καλφακάκου: Το EuroPride 2020 είναι ένα μεγάλο γεγονός για τη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξενηθεί το EuroPride 2020, μετά τη ψηφοφορία των μελών των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών Prides που πραγματοποιήθηκε στην ετήσια συνέλευση στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Μιλά Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, η Ρία Καλφακάκου η οποία συμμετείχε στην ελληνική αποστολή διεκδίκησης.


Το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ευρώπη και η Θεσσαλονίκη επικράτησε έναντι του Αμβούργου της Γερμανίας, του Μπέργκεν της Νορβηγίας και των Βρυξελλών του Βελγίου. Η διοργάνωση ανατέθηκε στο Thessaloniki Pride και ως προτεινόμενη ημερομηνία είναι το διάστημα από 20 έως 28 Ιουνίου του 2020. Την Θεσσαλονίκη εκπροσώπησαν στο Γκέτεμποργκ, εκτός από τους εκπροσώπους της κοινότητας LGBTI, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου, Καλυψώ Γούλα και η αντιπρόεδρος, Ρία Καλφακάκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tο EuroPride πηγαίνει… Θεσσαλονίκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τη διοργάνωση του EuroPride 2020

- Ρ. Σβίγκου: Η Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της Ευρώπης για μια κοινωνία ισότητας, χωρίς διακρίσεις

Μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης, η Ρία Καλφακάκου, σημείωσε πως «είναι ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη». «Την Θεσσαλονίκη την προβάλαμε ως μία πόλη η οποία είναι στην καρδιά των Βαλκανίων και δίπλα στην Εγγύς Ανατολή» και «σαν μία πόλη που δέχτηκε πάρα πολλούς πρόσφυγες και το αντιμετώπισε με επιτυχία, όπως και όλη η Ελλάδα». «Νομίζω ότι αυτά τα επιχειρήματα ήταν αυτά τα οποία παίξανε πολύ μεγάλο ρόλο στο να αποφασιστεί ότι χρειάζεται ένα γεγονός που έχει σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα να γίνει σε αυτήν την πόλη».

«Δεν είναι ένα γεγονός, ένα Φεστιβάλ απλώς. Είναι γιορτή αγάπης, διαφορετικότητας, ανεκτικότητας, συνύπαρξης με ανθρώπους που δεν έχεις τον ίδιο προσανατολισμό, τις ίδιες απόψεις, τις ίδιες ανάγκες. Αυτό είναι το σημαντικό που κατά την γνώμη μου μπορούμε να πούμε ότι σηματοδοτεί μία τέτοια εκδήλωση», πρόσθεσε.

Από εκεί και πέρα, στην συνέντευξή της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου αναφέρθηκε στο θέμα της μετατροπής του πρώην Ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» σε πάρκο για παιδιά και ΑμεΑ, στο θέμα του 12ου δημοτικού σχολείου που ο φάκελος του έχει πάει στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης  και στους απλήρωτους επι τρεις μήνες συμβασιούχους στον τομέα καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)