to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 02.10.2016

Πολιτική

Ρ. Δούρου: Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης συμβάλλει καθοριστικά στη θεμελίωση ενός νέου προτύπου χρηστής διοίκησης

Την ανάγκη για την επιτυχημένη λειτουργία του θεσμού του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων, υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου κατά την παρέμβασή της στην τελετή έναρξης της 3ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης του Δικτύου Συμπαραστατών του Πολίτη και Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης.


Η Περιφερειάρχης κ. Δούρου, παρατήρησε ότι ο θεσμός αυτός, που έχει πίσω του ζωή πέντε ετών, «συμβάλλει καθοριστικά στη θεμελίωση ενός νέου προτύπου χρηστής διοίκησης, με έμφαση στην κοινωνική λογοδοσία και τον κοινωνικό έλεγχο, στην αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και δομικών φαινομένων κακοδιοίκησης, στην εμπέδωση της διαφάνειας». Η ίδια επισήμανε ότι ο νέος αυτός θεσμός «μας δοκιμάζει όλους». «Δοκιμάζει τη Διοίκηση ενός Δήμου ή μιας Περιφέρειας. Δοκιμάζει το υπηρεσιακό δυναμικό. Αλλά δοκιμάζει και τους πολίτες».

Κλείνοντας την παρέμβασή της η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε στη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Πολιτών που υιοθέτησε η Περιφέρεια Αττικής καθώς και στο νέο Κανονισμό Πληροφόρησης Πολιτών που ετοιμάζει η Περιφέρεια.

Η πρώτη ημέρα της συνδιάσκεψης, κατά την οποία χαιρέτισαν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Χατζιδάκης, ο βουλευτής κ. Κουτσούκος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο βουλευτής κ. Αμυράς από το Ποτάμι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Πατούλης, ο δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σοφρώνης, που ήταν ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, έκλεισε με την παρουσίαση από τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης της Περιφέρειας Αττικής κ. Σωτηρόπουλο, των τριών βασικών προτάσεων του Δικτύου Συμπαραστατών: (α) τη δυνατότητα εκλογής Συμπαραστάτης ακόμη και από νησιωτικούς ή ορεινούς δήμους που έχουν κάτω των 20.000 κατοίκων, (β) πλειοψηφία 2/3 των παρόντων συμβούλων του δημοτικού/περιφερειακού συμβουλίου και (γ) την υποχρεωτικότητα των υπηρεσιών να απαντούν εντός ευλόγου χρόνου εγγράφως στον Συμπαραστάτη.

Η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του Δικτύου Συμπαραστατών του Πολίτη και Περιφερειακών Συμπαραστατών του Πολίτη και της Επιχείρησης που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας συνεχίζεται σήμερα με συνεδρίαση κατά την οποία οι Συμπαραστάτες θα συζητήσουν και θα λάβουν αποφάσεις το μέλλον του θεσμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)