to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:38 | 08.06.2016

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Ο Κώστας Μπακογιάννης αυταπατάται

Ο Κώστας Μπακογιάννης, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας, με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι με δική του παρέμβαση η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει τα κέντρα φιλοξενίας της Περιφέρειας του στο επερχόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων.


Με αφορμή τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Λαμίας, με τις οποίες ισχυρίστηκε ότι με δική του παρέμβαση η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να συμπεριλάβει τα κέντρα φιλοξενίας της Περιφέρειας του στο επερχόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στις δομές υποστήριξης των προσφύγων, από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου, υπενθυμίζονται τα εξής:

Στις 9 Μαρτίου 2016 προαναγγείλαμε με Δελτίο Τύπου την έναρξη προγράμματος για 2.297 ανέργους, οι οποίοι, όπως αναφερόταν επί λέξει στο Δελτίο, «θα στελεχώσουν άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη δομή δημιουργηθεί, εντός της επικράτειας, για την υποστήριξη των προσφύγων»

Τον περασμένο Μάιο, με βάση τις ανάγκες που είχε καταγράψει το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών/Μεταναστευτικής Πολιτικής, αποφασίστηκε η υλοποίηση του προγράμματος για 2500 ανέργους, οι οποίοι θα εργαστούν στις δομές υποστήριξης των προσφύγων σε 8 περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένης και της Στερεάς Ελλάδας. Επισυνάπτεται πίνακας με την ακριβή κατανομή ανά Δήμο.

Χθες ο κ. Μπακογιάννης μιλούσε για αποκλεισμό, σήμερα επαίρεται για την πολιτική του επιρροή στην κυβέρνηση, ισχυριζόμενος ότι χάρη σε εκείνον θα στελεχωθούν τα Κέντρα Φιλοξενίας της Στερεάς Ελλάδας. Αν ο κ. Μπακογιάννης θεωρεί ότι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στο προσφυγικό, άλλαξε εν μια νυκτί εξαιτίας της παρέμβασής του, αυταπατάται.

Το προσφυγικό είναι ζήτημα εθνικής σημασίας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατρέπεται σε ανούσια πολιτική αντιπαράθεση.


 


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)