to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:47 | 31.08.2015

Κοινωνία

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στον Άγιο Νικόλαο Φωκίδας - Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Αχαΐα - Δύο πυροσβέστες ελαφρά τραυματίες - Κάηκε πυροσβεστικό όχημα (ενημέρωση)

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Φωκίδας - Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή - Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στα Συχαινά της Πάτρας - Τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις νερού, ενώ στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ώστε να την θέσουν πλήρως υπό έλεγχο - Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο - Δύο πυροσβέστες ελαφρά τραυματίες - Κάηκε πυροσβεστικό όχημα


Νεότερη Ενημέρωση 22.40

Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε από το απόγευμα της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Φωκίδας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ νωρίτερα και μέχρι τη δύση του ηλίου ρίψεις από αέρος πραγματοποιούσαν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις.

Νεότερη Ενημέρωση 21.09

Επί ποδός θα παραμείνουν καθόλη την διάρκεια της νύχτας σύσσωμες οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πατρών, καθώς αν και βρίσκεται υπό ύφεση, η ενίσχυση των ανέμων την τελευταία ώρα δεν τους δίνει ακόμα την δυνατότητα να την θέσουν υπό έλεγχο.

Την ίδια ώρα οι δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν ελαφρά όταν το όχημα τους παραδόθηκε στις φλόγες, μετά την παροχή πρώτων βοηθειών, επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Πάντως η φωτιά πλέον δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Νεότερη Ενημέρωση 18.58

Αυτή την ώρα, το ενδιαφέρον στρέφεται στη Φωκίδα όπου έχει ξεσπάσει από το απόγευμα φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Φωκίδας και η οποία λαμβάνει διαστάσεις. Μάλιστα, το εκεί μέτωπο ενισχύεται και από δυνάμεις της Πάτρας.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο της πυρκαγιάς στη Φωκίδα πνέουν ισχυροί άνεμοι, χωρίς πάντως να απειλείται κάποια κατοικημένη περιοχή.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενισχύοντας τις επίγειες δυνάμεις. 

Νεότερη Ενημέρωση 18.37

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά της Πάτρας, σχεδόν 7 ώρες από την έναρξη της. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, παραμένουν στην μάχη της κατάσβεσης, με την ελπίδα να την θέσουν το συντομότερο υπό έλεγχο.

Από την πυρκαγιά δεν κάηκαν, χάρη στην έγκαιρη αντίδραση των πυροσβεστικών δυνάμεων σπίτια, παρόλο που οι φλόγες έφτασαν μέχρι τις αυλές τους. (patrastimes.gr)

Νεότερη Ενημέρωση 18.10

Κερδίζουν όπως όλα δείχνουν την μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μεγάλη φωτιά της Βούντενης που αποτεφρώνει αγροτοδασική έκταση και πέρασε μέσα από τα σπίτια στην περιοχή των Άνω Συχαινών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αυτή την ώρα, το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στις συνεχείς αναζωπυρώσεις, με την κατάσβεση να συνεχίζεται, όπως και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα.

Eκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας και Δήμου συγκαλείται, προκειμένου να συντονιστεί καλύτερα η διαχείριση της κατάστασης από την πυρκαγιά.

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απ. Κατσιφάρας, ο δήμαρχος Πατρέων Κ. Πελετίδης και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Νεότερη ενημέρωση 17: 40

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά ανάμεσα στους οικισμούς Άνω Συχαινά και Βούντενη των Πατρών. Η πυρκαγιά βρίσκεται πολύ κοντά -μόλις δύο χιλιόμετρα- από την πόλη της Πάτρας και η ατμόσφαιρα από τους καπνούς είναι αποπνικτική, κυρίως στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν εξαπλώσει το μέτωπο της φωτιάς, η οποία καίει αγροτοδασική έκταση κι απειλεί, στην περίμετρό της, κατοικημένες περιοχές.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, αυτοκίνητο της Πυροσβεστικής βρέθηκε εγκλωβισμένο ανάμεσα στις φλόγες και στο επεισόδιο τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, ενώ το όχημα κατακάηκε.

Οι τραυματίες πυροσβέστες μεταφέρθηκαν αρχικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου, από εκεί στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας και τελικά διακομίστηκαν στο 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πατρών.

Στον πρώτο τραυματία ο οποίος έχει υποστεί εγκαύματα πρώτου βαθμού στο κεφάλι, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήρε εξιτήριο.

Ο δεύτερος πυροσβέστης που έχει τραυματιστεί στα μάτια, μεταφέρθηκε εκ νέου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο για να εξεταστεί από εξειδικευμένο οφθαλμίατρο.

Μάχη να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 23 οχήματα, σαράντα πυροσβέστες και είκοσι τρία άτομα πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ συντρέχουν τρεις υδροφόρες δήμων και κάνουν ρίψεις νερού ένα ελικόπτερο Εricsson και τέσσερα Canadair.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

17.21: Αισιόδοξα, αλλά όχι καθησυχαστικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο της πυρκαγιάς στα Άνω Συχαινά της Πάτρας, που ξέσπασε στις 12.30 το μεσημέρι. Οι πυροσβέστες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στις φλόγες και η κατάσταση μοιάζει να ομαλοποιείται.

Παράλληλα, πριν από περίπου μισή ώρα άνοιξε το ρεύμα της περιμετρικής που είχε κλείσει, εξαιτίας της φωτιάς. (thebest.gr)

Νεότερη ενημέρωση 16.10΄

Δύο οι πυροσβέστες που έχουν τραυματιστεί, ευτυχώς ελαφρά, στη μάχη με τις φλόγες. Οι πυροσβέστες ανήκουν στην δύναμη του Αιγίου που έχει έρθει προκειμένου να ενισχύσει τις δυνάμεις της Πάτρας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος τέσσερα καναντέρ και ένα ελικόπτερο Ericcson.

Νεότερη ενημέρωση 16.05΄

Συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η πυρκαγιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι.

Νεότερη ενημέρωση 15.36΄

Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα Ανω Συχαινά, με τα μέτωπα αυτή την ώρα να απειλούν κατοικίες.

Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τις κατοικίες.

Νεότερη ενημέρωση 14.24΄

Δύο καναντέρ, εκτός από το ελικόπτερο παίρνουν μέρος στη μάχη της πυρόσβεσης.

Νεότερη Ενημέρωση 14.05'

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπαε λίγο μετά τις 12.00 στην περιοχή των Άνω Συχαινών. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες . Μεγάλες ζημιές από την φωτιά έπαθε  πυυοσβεστικό όχημα το οποίο έπιασε φωτιά. Το πλήρωμά του δεν κινδύνευσε

Πυρκαγιά βρίσκεται σε έξελιξη σε αγροτοδασική έκταση στα Άνω Συχαινά Αχαΐας . Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο

(με πληροφορίες από patrastimes.gr και thebest.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)