to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 03.04.2018

πηγή: economy365.gr

Πολιτική

Πυρά κατά Λαφαζάνη και ομαδική αποχώρηση από τη ΛΑΕ Ροδόπης

Ηχηρή αποχώρηση από τη ΛΑ.Ε. τεσσάρων μελών, τα δύο εκ των οποίων ήταν και υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογές του 2015, από τη Λαϊκή Ενότητα Ροδόπης.


Στο κείμενο αποχώρησης, που υπογράφουν οι Μουσταφά Τσολάκ (συντονιστής ΛΑ.Ε. Ροδόπης και υπ. βουλευτής στις εκλογές του 2015), Τουργκάι Χασάν (υπ. βουλευτής στις εκλογές του 2015), Εντανούρ Ιντζέ και Ονούρ Χασάν, αναφέρουν ότι η απόφαση ήταν δύσκολη μια και η ΛΑ.Ε. τούς είχε τιμήσει και με την υποψηφιότητά τους στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, τότε που χάθηκε η ελπίδα με το νεομνημονιακό μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ και πίστεψαν ότι θα μπορούσε να ξαναφτιαχτεί ο χώρος και να επανέλθει η ελπίδα.

«Αλλά οι εξελίξεις μάς έδειξαν πως η ΛΑ.Ε. απέχει πολύ από αυτό τον σκοπό και πως κάνει περίεργους κλυδωνισμούς που στην τελική κάνουν μεγάλη ζημιά στον χώρο».

Στην ανακοίνωση αναφέρουν ότι τα κείμενα που βγήκαν στην ιστοσελίδα ΙΣΚΡΑ και θεωρούσαν ότι «υπάρχουν και θετικά στοιχεία στα εθνικιστικά συλλαλητήρια του “εθνικού κορμού” για το Μακεδονικό, όπως και οι δηλώσεις του σ. Π. Λαφαζάνη και άλλων σ. της “ηγεσίας” περί “αλυτρωτισμού” των γειτόνων μας, μας αηδίασαν. Η αρθρογραφία στην επίμαχη ιστοσελίδα, όπως τα κείμενα του εθνικιστή Χ. Καπούτση που λασπολογούσαν τους μειονοτικούς της Θράκης ως πράκτορες της Αγκυρας, αλλά και άλλα που καλούσαν να γίνουμε πιστοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. ενάντια στην υποτιθέμενη “επιθετικότητα” των γειτόνων, μας προκάλεσαν ντροπή –ίσως και κάτι παραπάνω».

Αναφορά κάνουν και στα διεθνή θέματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τον Τραμπ και την «αγιογράφηση» του Πούτιν. «Εφτασαν στο σημείο να επευφημούν ως “αντι-Ε.Ε.”και αντισυστημικό το “Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα” του ακροδεξιού Vojislav Šešelj!»

Σκληρές αναφορές και για τις συνεργασίες της ΛΑ.Ε. : «Η αντίφαση της ηγεσίας να καλεί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε συνεργασία για μέτωπο της Αριστεράς με προοπτική τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα απ’ τη μια… και τις εθνικιστικές δυνάμεις για πατριωτικό, προοδευτικό μέτωπο απ’ την άλλη είναι ένα άλλο πράγμα που μας προβληματίζει σοβαρά, εδώ και πολύ καιρό».

Με βάση τα παραπάνω αλλά και την εκτίμηση ότι κάποτε θα ξανασυναντηθούν τα μέλη δήλωσαν την οριστική τους αποχώρηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)