to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:28 | 30.06.2020

Αθλητισμός

Ψηφίστηκε η τροπολογία - ντροπή για τον αθλητισμό

Με τις ψήφους μόνο της Νέας Δημοκρατίας «πέρασε» η τροπολογία-ντροπή για τον αθλητισμό - Γ. Μπουρνούς: Έρμαιο συμφερόντων ο Αυγενάκης


Με ορισμένες διορθώσεις της τροπολογίας του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη –που αφορά σε κωλύματα εγγραφής και τους περιορισμούς συμμετοχής στα αθλητικά σωματεία και ενώσεις– προχώρησε η κυβέρνηση στη Βουλή, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προηγήθηκαν.

Η τροπολογία –έπειτα από τις τροποποιήσεις που έγιναν– ψηφίστηκε μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, κι ενώ προηγουμένως τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει την απόσυρσή της.

Σημειώνεται πως η τροπολογία Αυγενάκη επιχειρούσε να περάσει συγκεκριμένες και φωτογραφικές διατάξεις, όπως π.χ. πως μπορεί κάποιος καταδικασμένος για κακούργημα να δραστηριοποιείται στον αθλητισμό μέχρι να υπάρξει αμετάκλητη απόφαση. Η διάταξη αυτή άλλαξε και έγινε απαγόρευση μέχρι να υπάρξει αθωωτική απόφαση.

Επίθεση στον Λ. Αυγενάκη εξαπολύει με δήλωσή του (30/6/20) ο βουλευτής Λέσβου και Τομεάρχης Αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς:

«Πέρασε σήμερα (σ.σ.: χθες, Δευτέρα), με ψήφους μόνο της Νέας Δημοκρατίας, μια τροπολογία-ντροπή για τον αθλητισμό.

Μια ευθεία παρέμβαση στις επικείμενες αρχαιρεσίες των αθλητικών φορέων, με σειρά φωτογραφικών διατάξεων, άρσεις κωλυμάτων και διατάξεων που εμπορευματοποιούν πλήρως τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και διαμορφώνουν συνθήκες διαπλοκής και αδιαφάνειας.

Ένας υφυπουργός, έρμαιο συμφερόντων, που αφιέρωσε μόνο δύο λεπτά από την ομιλία του, για να υπερασπιστεί δύο - τρείς διατάξεις της (ν)τροπολογίας που έφερε νύχτα και ανάλωσε τον υπόλοιπο χρόνο του στην επικοινωνιακή του - όπως συνηθίζει - προβολή.

Για άλλη μια φορά σύσσωμη η αντιπολίτευση αποδοκίμασε, πέραν της τροπολογίας, τις προθέσεις και την ικανότητα του κ. Αυγενάκη να βρίσκεται σε αυτή τη θέση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)