to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:44 | 24.12.2012

Διεθνή

Προϋπολογισμός με ξύλο στη Βουλή της ΠΓΔΜ

Ένταση στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να αποχωρεί από τη Βουλή και να καταγγέλλει την κυβέρνηση Γκρούεφσκι. Διαδηλωτές περικύκλωσαν το κοινοβούλιο.



FYROM's Constitutional crisis από allthewebnews


Επεισόδια σημειώθηκαν εντός και εκτός κοινοβουλίου στα Σκόπια, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει "κοινοβουλευτικό πραξικόπημα", καθώς κατέθεσε τον προϋπολογισμό, χωρίς να εξεταστούν όλες οι τροπολογίες.


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης "Σοσιαλδημοκρατική Ένωση" (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις της Βουλής.


Ο κ. Τσερβένκοφσκι κάλεσε τους πολίτες της χώρας σε ανυπακοή κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην ΠΓΔΜ θα υπάρξει "λαϊκή εξέγερση", όμοια με εκείνη που εκδηλώθηκε στη Σερβία στις 5 Οκτωβρίου 2000, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.


"Σήμερα καταπατήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα. Δεν υπάρχει πλέον Δημοκρατία, δεν υπάρχει Βουλή. Από τη μια μεριά είναι το δικτατορικό καθεστώς του Γκρούεφσκι και απέναντι του ο λαός", ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι και πρόσθεσε ότι από αύριο η αντιπολίτευση ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.


Από την μεριά του το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ότι επιχείρησε να προκαλέσει "χάος" στη χώρα και να κινηθεί "πραξικοπηματικά", όμως η προσπάθεια του απέτυχε.


Έξω από το κοινοβούλιο, οπαδοί της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, συγκρούστηκαν, ενώ η ένταση μεταφέρθηκε και μέσα στην Ολομέλεια, με την ασφάλεια του κτιρίου να απωθεί τους βουλευτές της αντιπολίτευσης και να απομακρύνει δημοσιογράφους.



Πηγή: news247.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)