to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 31.12.2012

Πολιτική

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της Ανοιχτής Πόλης

Η Ανοιχτή Πόλη εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας και σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου υγεία και ευτυχία


Η χρονιά που πέρασε για την αυτοδιοίκηση ήταν μια χρονιά εφαρμογής του μνημονίου, αλλά, ταυτόχρονα, και μια περίοδος αντίστασης στη διάλυση της Τοπικής αυτοδιοίκησης, αγώνων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, και διεκδίκησης του δικαιώματος στην εργασία.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων επέλεξε να λειτουργήσει ο δήμος ως ένα ακόμα υπουργείο της κυβέρνησης με μνημονιακή ατζέντα, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε βάρος του ίδιου του θεσμού. Απαξίωσε τον κοινωνικό και δημοκρατικό χαρακτήρα του αυτοδιοίκητου, διέλυσε τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, προχώρησε σε απολύσεις εργαζομένων. Συντάχθηκε με την πιο νεοφιλελεύθερη εκδοχή του «λιγότερου κράτους» για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη πόλη, ενώ, ταυτόχρονα, παραδίδει σταδιακά, στην ιδιωτική πρωτοβουλία, βασικές κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. 

Την δημοτική αρχή δεν την απασχόλησε η ανθρωπιστική κρίση στη πόλη. Την ενδιέφερε μόνο «ο νόμος και η τάξη», και όχι η φτώχεια, η ανεργία, τα χαράτσια, η έλλειψη κοινωνικών υποδομών, οι νέοι που βρίσκονται στη δίνη της κρίσης. Συμμετείχε σε κάθε μορφής καταστολή, στο όνομα του «καθαρισμού» της πόλης από κάθε ενοχλητικό «κοινωνικό σκουπίδι». Η δημοκρατία παραμένει στα αζήτητα, από μια αυταρχική δημαρχοκεντρική διοίκηση, η οποία καμία σχέση δεν έχει με τη συμμετοχική δημοκρατία, με τη συνάντηση της αυτοδιοίκησης με το λαό της πόλης και τα κινήματα, με την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, με την ανόρθωση και τη στήριξη της πόλης.

Στο 2013 εναποθέτουμε την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας, το δήμο αθηναίων και την αυτοδιοίκηση. Με νέους κοινωνικούς και αυτοδιοικητικούς αγώνες θα κάνουμε την ελπίδα πραγματικότητα, θα αντισταθούμε στα μνημόνια, θα παλέψουμε με την αλληλεγγύη μας για κοινωνική συνοχή, και θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για θα έρθει η εξουσία του δήμου στα χέρια των δημοτών. Η Ανοιχτή Πόλη εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας και σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου υγεία και ευτυχία, και υπόσχεται ότι, μαζί θα βρεθούμε στους νέους αγώνες τη χρονιά που έρχεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)