to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πρωτοφανής «εκτροχιασμός» της ΔΑΚΕ

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών, Νίκος Κιουτσούκης, επέλεξε να μεταφέρει στις δικαστικές αίθουσες την πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση με την παράταξη «ΣυνΕξέλιξη», λίγες μόλις ημέρες πριν τις εκλογές στο Σωματείο των Μηχανοδηγών


Σε μία πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά ενέργεια προέβη ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ, επικεφαλής της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα και ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών Νίκος Κιουτσούκης: κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών ζητώντας προσωρινή διαταγή που θα απαγορεύει στην συνδικαλιστική παράταξη «ΣυνΕξέλιξη» να χρησιμοποιεί την προεκλογική της αφίσα «ενάντια στο συνδικαλιστικό κατεστημένο», στην οποία εικονίζεται και ο ίδιος ο κ. Κουτσούκης (σ.σ.: δείτε την παρακάτω). 

Ο «γαλάζιος» συνδικαλιστής απαιτεί επίσης να υποχρεωθεί ο Πρόεδρος του Σωματείου των Μηχανοδηγών (Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης - Π.Ε.Π.Ε.), Κώστας Γενιδούνιας να απέχει από δημοσιεύσεις και αναρτήσεις «προσβλητικές» για το πρόσωπο του κ. Κιουτσούκη ενώ, επίσης, ζητεί να «κατέβουν» από το μπλογκ που διατηρεί εδώ και 6 χρόνια ο κ. Γενιδούνιας, για ενημέρωση των σιδηροδρομικών, τα δημοσιεύματα που αφορούν στον Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ.

Ο κ. Κιουτσούκης έστειλε την αγωγή το πρωί της Τρίτης του Πάσχα παρότι την είχε καταθέσει από τις 3 Απριλίου, δίνοντας περιθώριο μόλις 24 ωρών στον Πρόεδρο της Π.Ε.Π.Ε. να απαντήσει στις καταγγελίες του. 

«Είμαι περήφανος που ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης, μία μόλις εβδομάδα πριν τις εκλογές του Σωματείου μας, έστειλε σπίτι μου, με δικαστικό κλητήρα, στις 11 το πρωί, δίνοντας σε εμένα και την "ΣυνΕξέλιξη" περιθώριο μόλις 24 ωρών για να απαντήσω, αγωγή προσωρινών ασφαλιστικών μέτρων», δηλώνει ο κ. Γενιδούνιας στο Left.gr τονίζοντας ότι «δεν είναι καθόλου τυχαίο που όλο το συνδικαλιστικό κατεστημένο της χώρας ασχολείται με τις εκλογές της Π.Ε.Π.Ε.».

Ουσιαστικά, πρόκειται για μία πολιτική και συνδικαλιστική αντιπαράθεση την οποία ο κ. Κιουτσούκης, υπό τον φόβο ότι πιθανότατα δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί στη ΓΣΕΕ, αφού η ΔΑΚΕ φυλλορροεί στα συνδικάτα στον σιδηρόδρομο, επιχειρεί να κλιμακώσει, μεταφέροντάς την στις δικαστικές αίθουσες. 

«Δεν έχω ευθύνη για το facebook της ΔΑΚΕ», ανέφερε ο κ. Κιουτσούκης (!)

Στη διαδικασία της Τετάρτης 11/4, ο Πρόεδρος του Πρωτοδικείου έκανε δεκτό έκανε το αίτημα του κ. Γενιδούνια για αναβολή της εκδίκασης (σ.σ.: για την ερχόμενη Παρασκευή), παρά την αντίδραση του Κιουτσούκη.

Ο συνήγορος του Προέδρου του Σωματείου των Μηχανοδηγών αναφέρθηκε τόσο στις ελέχιστες ώρες που είχε να προετοιμαστεί η δικαστική του υπεράσπιση (μόλις 24 σε μέρες εορταστικής περιόδου) ενώ προσκόμισε φωτογραφία που έχει αναρτήσει παράνομα η ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών στο διαδίκτυο, με υβριστικά σχόλια να την συνοδεύουν, και στην οποία εμφανίζεται η εγκυμονούσα συνήγορος του Σωματείου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ ισχυρίστηκε ότι δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος για τον λογαριασμό της ΔΑΚΕ στο facebook, «μέσω του οποίου έχουν εκτοξευτεί πλήθος ύβρεων, απειλών ενάντια τόσο στον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ, όσο και στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου των Μηχανοδηγών».

Όπως τόνισε στο Left.gr ο συνήγορος του κ. Γενιδούνια, πλέον ο Πρόεδρος του Σωματείου είναι αναγκασμένος να προσφύγει και στη δικαιοσύνη, πράγμα που θα γίνει άμεσα, για όσα υβριστικά έχει δημοσιεύσει η ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών αλλά και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ και δεν αφορούν μόνο εξύβριση, αλλά και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η δικαίωση της Π.Ε.Π.Ε. από το υπουργείο Εργασίας

Η αντιπαράθεση αυτή ξεκίνησε από την ημέρα που ανέλαβε η «ΣυνΕξέλιξη» την ευθύνη του Προεδρείου στο Σωματείο των Μηχανοδηγών (Π.Ε.Π.Ε.) το 2015, όταν για πρώτη φορά παράταξη εκτός των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ κέρδισε εκλογές και κορυφώθηκε από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας του Σωματείου των Μηχανοδηγών με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμφωνία την οποία η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), αμφισβήτησε, ζητώντας την κατάργηση της και προσφεύγοντας στην Τριμερή του Υπουργείου Εργασίας εναντίον της.

Για τα βασικά σημεία της συμφωνίας αυτής είχε μιλήσει στο Left.gr o κ. Γενιδούνιας, τον περασμένο Γενάρη, τονίζοντας ότι αυτή είχε προκύψει μετά από προσφυγή της ίδιας της Π.Ε.Π.Ε. στην Επιθεώρηση Εργασίας για ζητήματα παραβίασης του χρόνου εργασίας και παραβίασης του κανονισμού για τις άδειες των εργαζομένων. 

«Είναι ενδεικτικό ότι κανένας μηχανοδηγός  δεν κατήγγειλε την συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο μας, παρά μόνο οι συνδικαλιστές των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ -άλλων ειδικοτήτων- που προσήλθαν απέναντι στο Σωματείο μας στο Υπουργείο Εργασίας», σημειώνει ο κ. Γενιδούνιας. 

Τελικά, η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας δικαίωσε την Π.Ε.Π.Ε.  χαρακτηρίζοντας νόμιμη τη συμφωνία και υποδεικνύοντας ότι ζητήματα διαφωνιών που ανακύπτουν στον εργασιακό χώρο μεταξύ συνδικαλιστικών οργανώσεων, δεν είναι σωστό να λύνονται από το υπουργείο αλλά από το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα, τονίζοντας πώς η προσφυγή σε τριμερείς για τέτοια ζητήματα είναι ανορθόδοξη.

Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας το πόρισμα της τριμερούς, «προσωπικές απόψεις» του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας, Ανδ. Νεφελούδη και συνέχισε τις «συκοφαντικές επιθέσεις» κατά της πλειοψηφίας της Π.ΕΠ.Ε. (δηλαδή της παράταξης «ΣυνΕξέλιξη») «δημοσιεύοντας ακόμα και φωτογραφίες συνδικαλιστών αλλά και συνεργατών του Σωματείου κάτω από υβριστικές λεζάντες», όπως καταγγέλλει ο κ. Γενιδούνιας. 

Η «ΣυνΕξέλιξη», μετά και την προσφυγή Κιουτσούκη στα αστικά δικαστήρια, που στόχο έχει, σύμφωνα με την παράταξη, «να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας στο χώρο των μηχανοδηγών», καλεί τους μηχανοδηγούς «να απαντήσουν στις κάλπες στην μεθοδολογία της ΔΑΚΕ αλλά και στην προσπάθεια των ΓΣΕΕ και Π.Ο.Σ. να ακυρώσουν στην πράξη την συμφωνία που υπέγραψε το Σωματείο με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, προσπάθεια να αμφισβητηθεί επί της ουσίας η συλλογική αυτονομία των Μηχανοδηγών».

Η πλήρης στήριξη της ΔΑΚΕ στον Ν. Κιουτσούκη και η θέση του Δικτύου Σιδηροδρομικών

Η ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών, με ανακοίνωσή της, την Τετάρτη 11/4, δηλώνει ότι «τάσσεται σύσσωμη στο πλευρό υου Γενικού  Γραμματέα της ΓΣΕΕ  στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για την κατάπτυστη αφίσα της Συνεξέλιξης και όλα τα αήθη δημοσιεύματα» και κάνει λόγο για «ένα απίστευτο πόλεμο λάσπης, κατηγοριών και απειλών στο διαδίκτυο, έναν πόλεμο από Σιδηροδρομικούς απέναντι σε Σιδηροδρομικούς».

Από την άλλη πλευρά, το «Δίκτυο Σιδηροδρομικών» καταδικάζει απερίφραστα την «πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά ενέργεια του επικεφαλής της ΔΑΚΕ και Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ Νίκου Κιουτσούκη, να οδηγήσει στιςδικαστικές αίθουσες την συνδικαλιστική αντιπαράθεση με την παράταξη +ΣυνΕξέλιξη και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών Κώστα Γενιδούνια».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης που συμμετέχει στην Π.Ο.Σ., η προσφυγή του Νίκου Κιουτσούκη εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια να εξωθήσουν το Σωματείο των μηχανοδηγών –και όχι μόνο- στην έξοδο από την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, προκειμένου η παράταξη του Δικτύου να χάσει δυνάμεις στο επερχόμενο συνέδριο και, έτσι, να επιβιώσει συνδικαλιστικά ο γ.γ. της ΓΣΕΕ «καθώς είναι πλέον γενικά παραδεκτό ότι ΔΕΝ πρόκειται να εκλεγεί μέσα από την Π.Ο.Σ. στο επόμενο συνέδριο της ΓΣΕΕ, λόγω της υποχώρησης των δυνάμεων της ΔΑΚΕ σε πολλά Σωματεία».

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)