to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 28.09.2017

Κοινωνία

Πρωτοφανείς τραμπουκισμούς από το ΠΑΜΕ καταγγέλλει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο σωματείο τροφίμων

«Οι επικεφαλήςς του ΠΑΜΕ, με συνοδεία συνδικαλιστών - τραμπούκων, εισέβαλαν στην αίθουσα των εκλογών και απειλώντας την εφορευτική επιτροπή και τις δικαστικούς αντιπροσώπους (όλες τους γυναίκες ) άρπαξαν σφραγίδες και εκλογικό υλικό, άσκησαν bullying ακόμα και με σεξιστικά υπονοούμενα στις γυναίκες μέλη της εφορευτικής, επιτέθηκαν βίαια και προπηλάκισαν, όλους όσους προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία, ανάμεσά τους και στελέχη της Ομοσπονδίας Οικοδόμων που ήταν παρατηρητές»


Αναλυτικά η καταγγελία για τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, όπως δημοσιεύεται από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, σήμερα, Πέμπτη 28/9:

«Η ΕΑΚ καταγγέλλει τους πρωτοφανείς τραμπουκισμούς και τις βιαιότητες που θυμίζουν τις πιο μαύρες μέρες του συνδικαλιστικού κινήματος και τις οποίες διέπραξαν ηγετικά στελέχη του ΠAΜΕ σε ΓΣΕΕ, ΟΙΥΕ, ΕΚΑ και Ομοσπονδία ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ κατά τη διάρκεια των αρχαιρεσιών του κλαδικού σωματείου τροφίμων, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες

Οι επικεφαλής του ΠΆΜΕ  με συνοδεία συνδικαλιστών - τραμπούκων, εισέβαλαν στην αίθουσα των εκλογών και απειλώντας την εφορευτική επιτροπή και τις δικαστικούς αντιπροσώπους (όλες τους γυναίκες ) άρπαξαν σφραγίδες και εκλογικό υλικό, άσκησαν bullying ακόμα και με σεξιστικά υπονοούμενα στις γυναίκες μέλη της εφορευτικής, επιτέθηκαν βίαια και προπηλάκισαν, όλους όσους προσπάθησαν να περιφρουρήσουν την εκλογική διαδικασία, ανάμεσά τους και στελέχη της Ομοσπονδίας που ήταν παρατηρητές.

 Στόχος της απρόκλητης αυτής επίθεσης του ΠΑΜΕ ήταν να διαλύσει τις εκλογές του Σωματείου, τρομοκρατώντας εφορευτική επιτροπή, εργαζόμενους και μέλη του Σωματείου. 

Άλλωστε, ενδεικτικό της νοοτροπίας τους  και καθόλου τυχαίο  γεγονός είναι ότι ο επικεφαλής του ΠΑΜΕ στο ΕΚΑ (και βουλευτής του ΚΚΕ), δε δίστασε ανερυθρίαστα να δηλώσει στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΚΑ ότι «εμείς είμαστε τα ταξικά σωματεία και δεν τρέχει και τίποτα να πέσει και καμιά ψιλή».

Αυτοί οι τραμπουκισμοί έγιναν παρά το γεγονός ότι το ΠΑΜΕ έχει κατεβάσει δικό του ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Σωματείου Τροφίμων (που το καταγγέλλει ως εργοδοτικό), ενώ τα μέλη του επιβλέπουν λεπτό προς λεπτό όλη τη διαδικασία της ψηφοφορίας. 

Το ΠΑΜΕ, φυσικά και δεν ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.  Ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την επιβολή των κομματικών του αποφάσεων σε αυτά και στη μετατροπή των συνδικάτων σε  γρανάζια του κομματικού του μηχανισμού.

Βαφτίζει αυθαίρετα και ανόητα ως εργοδοτικό και ως ΣΥΡΙΖΑ,  κάθε εργασιακό χώρο και κάθε σωματείο, που δεν μπορεί να ελέγξει και να το καθυποτάξει στο κομματικό του σχέδιο. Η ψεύτικη απόδοση κατηγοριών και η διαπόμπευση συνδικαλιστών και σωματείων ως δήθεν εργοδοτικών που είναι απέναντι στο τσαμπουκά του, είναι το εργαλείο της προπαγάνδας του.  

Το ΠΑΜΕ, δυστυχώς όντας πολύ μακριά από τις ιστορικές παρακαταθήκες του συνδικαλιστικού κινήματος στο οποίο οι κομμουνιστές πρωταγωνίστησαν έχει μεταλλαχθεί σε μια καρικατούρα οργάνωσης.  

Ό,τι δεν ελέγχει προσπαθεί να το διαλύσει με σημαία την κεντρική του γραμμή  που είναι να επιβάλλει ετσιθελικά στο όνομα του δήθεν«ταξικού συνδικαλισμού» (αφού φυσικά έχει αυτοπροσδιοριστεί ως αποκλειστικός  εκπρόσωπος της εργατικής τάξης)  το  συνδικαλισμό του θράσος που μεταφράζεται σε τσαμπουκά, τραμπουκισμό και βία . 

Οι πρακτικές αυτές του ΠΑΜΕ είναι ντροπή για το συνδικαλιστικό κίνημα. 

Δυστυχώς όμως, όπως έδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση του ΕΚΑ, το ΠΑΜΕ έχει ήδη  βρει και ορισμένους πρόθυμους «συνοδοιπόρους», οι οποίοι/οποίες προκειμένου να επιβιώσουν συνδικαλιστικά ασκούν το ρόλο του δικηγόρου υπεράσπισής του χωρίς να γνωρίζουν  τι έχει γίνει.

Καλούμε τη ΓΣΕΕ,  τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και όλες τις παρατάξεις να καταδικάσουν απερίφραστα τις βιαιότητες του ΠΑΜΕ, ανεξάρτητα από την ιδεολογική και πολιτική τους τοποθέτηση».  

 

2019 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)