to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:33 | 13.02.2020

Διεθνή

Πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας και στέλεχος του SPD: «Κανένας μεγάλος συνασπισμός χωρίς την Μέρκελ»

«Ο μεγάλος συνασπισμός συνδέεται με το πρόσωπο του καγκελαρίου», δήλωσε ο Στέφαν Βάιλ, πρωθυπουργός και επικεφαλής ενός μεγάλου συνασπισμού στο γερμανικό κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας.


Ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Στέφαν Βάιλ (SPD) θεωρεί ότι απειλείται η ύπαρξη του μεγάλου συνασπισμού σε περίπτωση πρόωρης αποχώρησης της καγκελαρίου Μέρκελ: «Ο μεγάλος συνασπισμός συνδέεται με το πρόσωπο του καγκελαρίου. Η Μέρκελ συνέβαλε σοβαρά στο να δημιουργηθεί ο μεγάλος συνασπισμός. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) σίγουρα δεν θα συμμετάσχει σε μια αλλαγή στην κορυφή της κυβέρνησης», δήλωσε σε συνέντευξή του στην "Handelsblatt", η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη αύριο, Παρασκευή.

Ο Βάιλ, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής ενός μεγάλου συνασπισμού στην Κάτω Σαξονία, προειδοποίησε επίσης για το αδιέξοδο που θα προκαλούσε η πρόωρη αποχώρηση της καγκελαρίου Μέρκελ σε σημαντικά θέματα: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας μια φάση αβεβαιότητας. Ο συνασπισμός στο Βερολίνο βρίσκεται αναμφισβήτητα ενώπιον σημαντικών καθηκόντων. Στο τέλος του περασμένου έτους, για παράδειγμα, είχε θέσει φιλόδοξους στόχους στους τομείς της προστασίας του κλίματος και της ενεργειακής μετάβασης. Τα σχέδια αυτά πρέπει τώρα να τα ακολουθήσουν πράξεις. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε αυτά τα θέματα να υπάρξει πολιτική αστάθεια. Αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιζήμιο για την γερμανική βιομηχανία, η οποία βρίσκεται σε φάση μεγάλων αλλαγών», τόνισε ο πολιτικός του SPD.

«Η Γερμανία βρίσκεται επίσης μπροστά σε μεγάλες προκλήσεις λόγω της ανάληψης της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους. Σε αυτό το πλαίσιο, οι συζητήσεις στο εσωτερικό που οδηγούν σε παράλυση θα ήταν καθαρό δηλητήριο. Ελπίζω πολύ στην αίσθηση ευθύνης που θα επιδείξουν οι συνεργάτες του συνασπισμού", πρόσθεσε ο Βάιλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ από Handelsblatt, dts

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)