to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:54 | 11.01.2024

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Προσβολή στους 57 νεκρούς των Τεμπών: Ανερυθρίαστα ψέματα Χατζηδάκη περί λειτουργίας της Τηλεδιοίκησης στη Λάρισα

Προσβολή στους 57 νεκρούς και τις οικογένειές τους και από δεύτερο υπουργό της κυβέρνησης κατά τη διερεύνηση της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών


Ανήξερος και με επιμονή στο ψεύδος εμφανίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε να καταθέσει εξαιτίας της εμπλοκής του με το υπουργεία Μεταφορών κατά προηγούμενα χρόνια και επέμεινε στον ψευδή ισχυρισμό πως υπήρχε «τηλεδιοίκηση στη Λάρισα» τη στιγμή που έχει καταστεί σαφές ακόμα και από το «πόρισμα Γεραπετρίτη» πως υπήρχε μόνο τοπικός πίνακας χειρισμού.

Ο Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε ανερυθρίαστα ότι δεν γνωρίζει το «πόρισμα Γεραπετρίτη» και παρόλα αυτά, κατέθεσε στην Εξεταστική για τα Τέμπη ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση.

Μάλιστα, παρά τα συνεχή ερωτήματα του Βασίλη Κόκκαλη, εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επέμενε πως υπήρχε τηλεδιοίκηση 5 χλμ μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, παρά το γεγονός ότι ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ανέγνωσε από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων το απόσπασμα που αποκαθιστά την αλήθεια.

Άγνοια επικαλέστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης και για τη σκανδαλώδη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη ωστόσο φρόντισε να του αποδώσει ευθύνες για την τραγωδία, κάνοντας λόγο για προβληματική συμπεριφορά και μη χρήση του συστήματος τηλεδιοίκησης.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εισαγγελική διάθεση» με φόντο το δυστύχημα τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική και υπήρχε και η παραίτηση Καραμανλή για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με τις δύο θητείες στο υπουργείο Μεταφορών επικαλέστηκε την επιστημονική επάρκεια του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, κ. Τερεζάκη, τον οποίο, όμως, όπως επισήμαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία αποφεύγει την κλήση του για κατάθεση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)