to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 17.09.2012

Πολιτική

Προωθείται αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να προωθήσει πρόγραμμα της «συνταξιοδοτικής ωρίμανσης», όπως έχει «βαφτιστεί» αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό Αν. Μανιτάκη.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ημερησίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι σπεύδουν να αποχωρούν εξαιτίας του φόβου για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ακόμα και υπάλληλοι ηλικίας 55 ετών σπεύδουν να καταθέσουν τα χαρτιά τους για να αποχωρήσουν με σύνταξη. 

Το σχέδιο αυτό, θα «ωθήσει» πρόωρα στη σύνταξη, με την παροχή κινήτρων περίπου 40.000 δημοσίους υπαλλήλους και αφορά μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα ,συμπληρώνουν 25 χρόνια, μέχρι και τις 31-12-2010.

Για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα τους δοθεί η δυνατότητα να εξαγοράσουν μέχρι 3 πλασματικά χρόνια υπηρεσίας (στρατού, εκπαίδευσης κτλ). 


Συζητείται, επίσης, η θεσμοθέτηση αντικινήτρων σε όσους δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα όπως η αύξηση του εργασιακού τους βίου κατά 1 ή 2 χρόνια.



"Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε σφαγέα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων"


Ο βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, υπεύθυνος της επιτροπής κοινοβουλευτικού ελέγχου Υπουργείου Εργασίας για την προωθούμενη αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 έτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

"Η τρικομματική κυβέρνηση έχει μετατραπεί σε σφαγέα των συνταξιούχων και των ασφαλισμένων, όχι μόνο κόβοντας «με τον μπαλτά» ως σύγχρονος Προκρούστης συντάξεις και ασφαλιστικά δικαιώματα αλλά και αυξάνοντας κατά δυο χρόνια τα γενικά όρια συνταξιοδότησης.
Οι προωθούμενες από την κυβέρνηση περικοπές των συντάξεων και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης εξυπηρετούν μόνο τους τοκογλύφους δανειστές της χώρας και  όχι τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, που οι μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας σε μείωση των εσόδων του, έχουν βάλει «μπουρλότο» στα θεμέλιά του".


Στη συνέχεια ο Δημήτρης Στρατούλης προσθέτει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε κοινό μέτωπο αγώνα, σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 26/9 για να μην περάσει τον νέο πακέτο αντιασφαλιστικών και αντεργατικών μέτρων".





2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)