to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:27 | 23.03.2023

Πολιτική

Προκλητικά ασυμβίβαστα στην έρευνα της τραγωδίας

Πρόσωπα σε καίριες θέσεις για τη διαχείρισης της κρίσης αμείβονταν από τον ελεγχόμενο ΟΣΕ, αποκαλύπτει το κεντρικό θέμα της Εφημερίδας των Συντακτών.


Πρόσωπα σε καίριες θέσεις για τη διαχείρισης της κρίσης αμείβονταν από τον ελεγχόμενο ΟΣΕ, αποκαλύπτει με ρεπορτάζ που δημοσιεύει σήμερα η ΕΦΣΥΝ:

Παραδείγματα που φέρνει το ρεπορτάζ:

Αφενός, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Π. Τερεζάκης, παρείχε συμβουλές στον Οργανισμό, μέσω εταιρείας, για θέματα σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης. Ο ίδιος λέει ότι παραιτήθηκε την 1η Μαρτίου από τη θέση του εξωτερικού συμβούλου.

Εφετέρου, ο Χρ. Πυργίδης, που ορίστηκε μέλος της Ειδικής Επιτροπής Διερεύνησης του δυστυχήματος μετά την παραίτηση Ζηλιασκόπουλου, είχε συνάψει δύο συμβάσεις παροχής συμβουλών στον ΟΣΕ τον οποίο τώρα θα ελέγξει.

Ν. Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών–Νέες αποκαλύψεις

Τις νέες αποκαλύψεις για προκλητικά ασυμβίβαστα στην έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας σχολιάζει ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς:

“Κάθε μέρα που περνά νέες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν πως στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η συγκάλυψη της τραγωδίας των Τεμπών.

Δεν φθάνει που όρισε πρόεδρο του ΟΣΕ τον κ. Τερεζάκη, τον άνθρωπο δηλαδή που ήταν εξωτερικός σύμβουλος του ΟΣΕ για θέματα σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης.

Τώρα αποκαλύπτεται ότι ο κ. Πυργίδης που τοποθέτησε στην Επιτροπή συγκάλυψης, μετά την παραίτηση Ζηλιασκόπουλου,  είχε στο παρελθόν συμβάσεις παροχής συμβουλών στον ΟΣΕ.

Δηλαδή ο ελεγκτής πληρωνόταν από τον ελεγχόμενο.

Τα ασυμβίβαστα είναι προκλητικά.

Ο κ. Μητσοτάκης κάνει τα πάντα για τη συγκάλυψη της τραγωδίας, αλήθεια και δικαιοσύνη μπορεί να υπάρξει μόνο με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.”.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)