to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 24.08.2022

Κοινωνία

Προκαταρκτική εξέταση για τους «εξορκισμούς» στη Θεσσαλονίκη

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης προκάλεσε η διοργάνωση ανοιχτής θρησκευτικής εκδήλωσης από την αυτοαποκαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών» πριν από λίγες μέρες στην πλατεία δικαστηρίων.


Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε στην ασφάλεια Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί αν τελέστηκαν τα αδικήματα του προσηλυτισμού, της παράνομης κατάληψης δημοσίου χώρου και της διατάραξης κοινής ησυχίας.

Είχε ξεσπάσει μεγάλη συζήτηση για τους εξορκισμούς που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι εξορκισμοί στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν πίσω από το άγαλμα Βενιζέλου, δύο Κυριακές, μια τον Ιούλιο και μια τον Αύγουστο. Εκεί στήθηκε μία υπαίθρια «εκκλησία» με καρέκλες και μια μεγάλη οθόνη στην οποία παρουσιάζονταν βίντεο από άλλες τελετές.

«Ο πάτερ αποφάσισε να οργανώσει τους καλοκαιρινούς μήνες αυτές τις εκδηλώσεις στην πόλη μας. είναι σημαντικό να σας εξηγήσω ότι ο εξορκισμός συμβαίνει ανέκαθεν και στην σύγχρονη εποχή» είπε o υπεύθυνος των εκδηλώσεων Scoan, Δημήτρης Παναπακίδης.

Στο Mega μίλησε και αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Κούπκας σημειώνοντας: «Το περιστατικό έγινε παράνομα, χωρίς καμία άδεια από τον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς δεν υπήρξε αδειοδότηση ούτε για τον χώρο ούτε για την τοποθέτηση καθισμάτων ούτε για την χρήση ρεύματος» και ο κος Κούπκας απευθύνθηκε στον υπεύθυνο εκδηλώσεων πού βρήκε το ρεύμα για την εκδήλωση που οργάνωσαν.

«Οι εκδηλώσεις μας είναι χριστιανικές. Περιλαμβάνουν και σύγχρονη χριστιανική μουσική, η οποία αρέσει πάρα πολύ στον κόσμο και κυρίως στους νέους ανθρώπους. Ο πάτερ επέλεξε να γίνουν οι εκδηλώσεις, για να μιλήσει στον κόσμο για το μήνυμα της αγάπης του Χριστού, της προσφοράς, της αλληλεγγύης. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων προσευχήθηκε και έκανε εξορκισμούς, για να απελευθερώσει ανθρώπους από δαιμόνια. «Ο δαίμονας κυριεύει τους ανθρώπους και με την προσευχή του ο πάτερ Χαράλαμπος τους απελευθέρωσε», λέει στο ethnos.gr ο κ. Παναπακίδης.

Κατά τη διάρκεια των τελετών εξορκισμού υπήρχε στο χώρο μία οθόνη, η οποία μετέδιδε αυτά ακριβώς που γίνονταν στην Αριστοτέλους, προκειμένου να έχει καλύτερη εικόνα ο συγκεντρωμένος κόσμος. Κατά τον κ. Παναπακίδη, ο ιερέας της εκκλησίας επέλεξε να κάνει τους εξορκισμούς στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να γίνει κατανοητός και στους τουρίστες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.

Βίντεο από τους εξορκισμούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)