to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 06.12.2023

Κοινωνία

Προκαταρκτική έρευνα για την 92χρονη που ήπιε καθαριστικό αντί για νερό σε γηροκομείο της Κρήτης

Ο ιδιοκτήτης της Μονάδας, η υπεύθυνη βάρδιας και η νοσηλεύτρια που συνελήφθησαν κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια


Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη σε γηροκομείο της Κρήτης, όταν την περασμένη Δευτέρα, 92χρονη αντί να λάβει τα χάπια της ήπιε καθαριστικό υγρό και πέθανε. Για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία του Ηρακλείου συνελήφθησαν τρία άτομα που σχετίζονται με τη δομή που διέμενε η 92χρονη.

Σύμφωνα με το Cretalive πρόκειται για τον 53χρονο ιδιοκτήτη της μονάδας, την υπεύθυνη βάρδιας, 28 ετών αλλά και την 23χρονη νοσοκόμα που φέρεται να έδωσε κατά λάθος το μπουκάλι με το καθαριστικό στην άτυχη γυναίκα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης ενώπιον του εισαγγελέα. Λίγο αργότερα ο εισαγγελέας διέταξε προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση θανάτου της 92χρονης γυναίκας, με τον ιδιοκτήτη της Μονάδας, την υπεύθυνη βάρδιας και τη νοσηλεύτρια που να κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από την πλευρά των κατηγορουμένων, μέσω των συνηγόρων υπεράσπισης τους, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή τη στιγμή η σκέψη και το μυαλό όλων μας, βρίσκεται στην οικογένεια της εκλιπούσης. Θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθιά μας θλίψη για τον άδικο χαμό της αγαπημένης μας τροφίμου. Συγχρόνως δηλώνουμε με πάσα ειλικρίνεια πως, όπως σταθήκαμε αρωγοί από την αρχή της ποινικής διαδικασίας, έτσι και τώρα θα συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις προσπάθειες της ποινικής δικαιοσύνης προκειμένου αποσαφηνιστούν πλήρως οι συνθήκες υπό τις οποίες καταλήξαμε σε αυτό το ανεπανάληπτα οδυνηρό αποτέλεσμα. Αυτονόητα θα συμπαρασταθούμε με έμπρακτο τρόπο στην οικογένεια της αείμνηστης Αθηνάς και θα αγωνιστούμε προς την κατεύθυνση της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και της διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στον θάνατό της».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)