to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:51 | 02.08.2012

πηγή: https://left.gr/94

Πολιτική

Το πρόγραμμα περικοπών παρουσιάζει ο Γ. Στουρνάρας στην τρόικα

Συνάντηση με τα στελέχη του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ θα έχει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προκειμένου να τους παρουσιάσει το πρόγραμμα περικοπών της διετίας 2013-2014.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών δεν θα θέσει στους δανειστές το θέμα επιμήκυνσης της εφαρμογής του προγράμματα ενώ τα μέτρα όπως δήλωσε χθες θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν μέχρι τα μέσα του Αυγούστου 
ώστε να κινούν εν συνεχεία οι διαδικασίες κατάρτισης της έκθεσης της τρόικας που θα παρουσιασθεί στο Eurogroup και στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ μέσα στο Σεπτέμβριο.
Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι η  εξοικονόμηση  2,7 δισ. ευρώ από τις συντάξεις, εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ από την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, 400 εκατ. ευρώ από το πλαφόν των 2.500 ευρώ στο ύψος των συντάξεων, 400 εκατ. ευρώ από την περικοπές στις συντάξεις του ΟΓΑ, 400 εκατ. ευρώ αναμένονται από τις μειώσεις στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.400 ευρώ και 600 εκατ. ευρώ από την περικοπή στο εφάπαξ. 

Παράλληλα δρομολογούνται περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ ενώ παράλληλα ανοιχτό παραμένει το ενδεχομενο να γίνουν περικοπές  στα ειδικά μισθολόγια για το 2013 και το 2014. Στις ΔΕΚΟ οι περικοπές θα ξεκινήσουν από την 1η Ιαουναρίου μέσω της ένταξής τους στο ενιαίο μισθολόγιο Από τις περικοπές στα μισθολόγια στις ΔΕΚΟ η κυβέρνηση προσβλέπει να εξοικονομήσει 500 εκατ. ευρώ

Μάλιστα το ενιαίο μισθολόγιο θα επεκταθεί και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Η πρόταση για τις συντάξεις του ΟΓΑ προβλέπει μείωση από 360 στα 330 ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)