to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:10 | 11.03.2024

Πολιτική

Προαστιακός: Νέο περιστατικό παραβίασης των κανόνων ασφαλείας καταγγέλλει ο Χ. Μαμουλάκης

Εκτός από τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά πολύωρων καθυστερήσεων ακόμα και ακινητοποιήσεων αμαξοστοιχιών εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, ένα νέο περιστατικό σοβαρής παραβίασης κανόνων ασφαλείας έρχεται στην επιφάνεια εντείνοντας την ανησυχία του επιβατικού κοινού


Με αφορμή το νέο περιστατικό παραβίασης των κανόνων ασφαλείας στον Προαστιακό που ήρθε σήμερα στη δημοσιότητα, την παραβίαση κόκκινου σηματοδότη από αμαξοστοιχία, ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκτός από τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά πολύωρων καθυστερήσεων ακόμα και ακινητοποιήσεων αμαξοστοιχιών εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων που τείνουν να πάρουν μορφή χιονοστιβάδας, ένα νέο περιστατικό σοβαρής παραβίασης κανόνων ασφαλείας έρχεται στην επιφάνεια εντείνοντας την ανησυχία του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, οι καταγγελίες της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης Ο.Σ.Ε. που κάνουν λόγο για πολύμηνη κυκλοφορία τρένων στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη για 95 και πλέον χιλιόμετρα χωρίς φωτοσήματα και τηλεδιοίκηση, κάτι που ισχύει και στον Προαστιακό Αθήνας – Κιάτου, για διπλασιασμό του χρόνου διάνυσης διαδρομών στον Προαστιακό Πάτρας λόγω έλλειψης συντήρησης της υποδομής, για τις δεκάδες αφύλακτες και μη λειτουργούσες διαβάσεις, για υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση, κ.α. μένουν χωρίς απάντηση. Καλούμε για μια ακόμη φορά το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών να δράσει άμεσα και να φροντίσει για το αυτονόητο: Την ασφάλεια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας.».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)