to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:51 | 02.09.2022

Κοινωνία

Ποτάμια οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης - Έρμαιο της αδιαφορίας η πόλη - Διανομέας παρασύρθηκε από τη βροχή (βίντεο)

Κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκη “φράκαραν” αφού τα νερά από την έντονη βροχόπτωση τις μετέτρεψαν σε ποτάμια. Οχήματα ακινητοποίθηκαν ή κινούνταν με δυσκολία. Οδηγοί προσπαθούσαν να καθαρίσουν τα φρεάτια με τα χέρια - «"Πνίγηκε" πάλι η πόλη. Θα "φταίει" ο κακός μας ο καιρός κ. Ζέρβα», το σχόλιο της Κατ. Νοτοπούλου από τη «Θεσσαλονίκη Μαζί»


Η ισχυρή καταιγίδα που ξεκίνησε λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής είχε  ως αποτέλεσμα να «μπλοκάρει» και πάλι η πόλη: Στην οδό Εγνατία, στο ύψος της Πλατείας Δημοκρατίας στο Βαρδάρη, τα νερά κάλυψαν το οδόστρωμα και η κυκλοφορία διεξαγόταν με μεγάλη δυσκολία. Αλλοι οδηγοί σταμάτησαν και βγήκαν από τα οχήματά τους.

Στο έλεος της βροχής και των φραγμένων φρεατίων οδηγοί και πεζοί στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη εικόνα στην Τσιμισκή στο ύψος της Δωδεκανήσου. Προβλήμαα αναφέρθηκαν και ανατολικότερα, στην οδό 25ης Μαρτίου, αλλά και στην Χαριλάου.

βροχές καιρός Θεσσαλονίκη

Καθάριζε με τα χέρια φρεάτιο εν μέσω νεροποντής

Το βίντεο το οποίο καταγράφει οδηγό μοτοσυκλέτας να ξεβουλώνει με τα χέρια του φρεάτιο που έχει βουλώσει από τη βροχή, δίνει τον τόνο της ισχυρής βροχόπτωσης που χτύπησε τη Θεσσαλονίκη.

Μια από τις κεντρικότερες οδούς,  η 26ης Οκτωβρίου που περνά μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, είχε μετατραπεί σε ποτάμι όπως μεταδίδουν τα τοπικά ειδησεογραφικά μέσα.

Σε πολλές περιοχές ήταν τέτοια η ορμή των νερών που ξηλώθηκαν σχάρες από τους δρόμους. Aυτοκίνητα και μηχανάκια κόλλησαν στην κίνηση με αποτέλεσμα σε πολλούς κεντρικούς δρόμους να επικρατήσει το χάος.

Διανομέας παρασύρθηκε από την βροχή

Αντιμέτωπος με τα ορμητικά νερά που προέκυψαν από τη σφοδρή νεροποντή ήρθε και ένας διανομέας, ο οποίος βρισκόταν στο μηχανάκι του στην οδό Ρήγα Φεραίου στις Συκιές.

Ωστόσο, ο δρόμος είχε μετατραπεί σε ορμητικό χείμαρρο, με τον διανομέα να προσπαθεί να κρατήσει όρθιο το δίκυκλό του και παράλληλα να διασχίσει την οδό. Όμως, από ένα σημείο και μετά όπως καταγράφηκε σε σχετικό video χάνει την ισορροπία του και τα νερά τον παρασέρνουν για λίγα μέτρα.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το voria, καταφέρνει να σηκωθεί, ωστόσο το δίκυκλο συνεχίζει για λίγο ακόμα να είναι έρμαιο των ορμητικών νερών.

Κατ. Νοτοπούλου: "Πνίγηκε" πάλι η πόλη. Θα "φταίει" ο κακός μας ο καιρός κ. Ζέρβα..

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη Μαζί, Κ. Νοτοπούλου, επισημαίνει:

«Δύο στα δύο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πνίγηκε η πόλη στην προηγούμενη σφοδρότατη καταιγίδα και προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Δεύτερη έντονη βροχόπτωση πάλι τα ίδια χάλια. Πάλι φυσικά θα φταίει ο κακός μας ο καιρός (κι ας είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ), πάλι θα φταίνε οι άλλοι και τελικά ο Χατζηπετρής.

Καθαριότητα κ. Ζέρβα. Σας λέει κάτι;»

Με πληροφορίες από avgi.gr, thes.gr, grtimes.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)