to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:36 | 21.06.2015

Διεθνή

Πορεία στο Παρίσι: «Μαζί με τους Έλληνες» (Avec les grecs)

Ενόψει της πανευρωπαϊκής εβδομάδας κινητοποιήσεων κατά των μέτρων λιτότητας και των δράσεων αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, χτες Σάββατο στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε πορεία με το σύνθημα «μαζί με τους Έλληνες» (Avec les grecs).


Χιλιάδες κόσμου φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ και διαδήλωσαν αναδεικνύοντας τη σημασία της αλληλεγγυής μεταξύ των λαών της Ευρώπης που έχουν πληγεί τα χρόνια της κρίσης από τα αντιλαϊκά μέτρα των νεοφιλεύθερων κυβερνήσεων. Η αντίσταση και η διεκδίκηση για ένα δικαιότερο κόσμο για τη νεολαία και τους εργαζομένους συμπυκνώνεται στο σύνθημα «η λιτότητα τελείωσε» που ακουγόταν τόσο από τα μπλοκ των γαλλικών όσο και των ελληνικών οργανώσεων.

Η ευρεία συμμετοχή του συνόλου της γαλλικής αριστεράς (PCF, NPA, Front de Gauche, CGT, Solidaires, Attac), καθώς και παρουσία ξένων μπλοκ όπως του Σύριζα και του Podemos, αποδεικνύει ότι ο αγώνας για την ανατροπή είναι κοινός.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην πρωτοβουλία των μεταναστευτικών συλλογικοτήτων να συμμετέχουν στην πορεία διεκδικώντας το δικαίωμα στη στέγαση με αφόρμη την εκκένωση του εξωτερικού χώρου οπού ζούσαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η επιχείρηση έγινε για λόγους ''δημόσιας υγείας'' πριν απο δύο εβδομάδες, και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση δεκάδων μεταναστών απο τον τόπο διαμονής τους.Ενόψει της πανευρωπαϊκής εβδομάδας κινητοποιήσεων κατά των μέτρων λιτότητας και των δράσεων αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, σήμερα στο Παρίσι πραγματοποίηθηκε πορεία με το σύνθημα «μαζί με τους Έλληνες» (Avec les grecs).

Χιλιάδες κόσμου φώναξαν συνθήματα κατά των πολιτικών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ και διαδήλωσαν αναδεικνύοντας τη σημασία της αλληλεγγυής μεταξύ των λαών της Ευρώπης που έχουν πληγεί τα χρόνια της κρίσης από τα αντιλαϊκά μέτρα των νεοφιλεύθερων κυβερνήσεων. Η αντίσταση και η διεκδίκηση για ένα δικαιότερο κόσμο για τη νεολαία και τους εργαζομένους συμπυκνώνεται στο σύνθημα «η λιτότητα τελείωσε» που ακουγόταν τόσο από τα μπλοκ των γαλλικών όσο και των ελληνικών οργανώσεων. Η ευρεία συμμετοχή του συνόλου της γαλλικής αριστεράς (PCF, NPA, Front de Gauche, CGT, Solidaires, Attac), καθώς και παρουσία ξένων μπλοκ όπως του Σύριζα και του Podemos, αποδεικνύει ότι ο αγώνας για την ανατροπή είναι κοινός.

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην πρωτοβουλία των μεταναστευτικών συλλογικοτήτων να συμμετέχουν στην πορεία διεκδικώντας το δικαίωμα στη στέγαση με αφόρμη την εκκένωση του εξωτερικού χώρου οπού ζούσαν από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η επιχείρηση έγινε για λόγους ''δημόσιας υγείας'' πριν απο δύο εβδομάδες, και είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση δεκάδων μεταναστών απο τον τόπο διαμονής τους.

Μαρία Μπότση, Ισμήνη Μαθιουδάκη 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)