to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:21 | 08.03.2018

Κοινωνία

Τι δήλωσε ο Τ. Πετρόπουλος μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί σε λειτουργία διαδικασία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων


(φωτογραφία: 902.gr)

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, συναντήθηκε σήμερα, με εκπροσώπους οργανώσεων συνταξιούχων και συζήτησε θέματα που τους απασχολούν. Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει και αντιμετωπίζει στον κατάλληλο χρόνο τα σχετικά ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη τα περιθώρια που δημιουργούνται από τα θετικά αποτελέσματα των οικονομικών δεδομένων της κοινωνικής ασφάλισης. Για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στις υπηρεσίες των Ταμείων, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα τεθεί σε λειτουργία διαδικασία εφαρμογής ηλεκτρονικών αιτημάτων.

Όπως είπε ο πρόεδρος συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, επί της ουσίας δεν πήραν κάποια άλλη «υπόσχεση» ότι θα υπάρξουν αλλαγές σε διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

Τα μέλη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων διαδήλωσαν νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), «μπροστά στον νέο «σφαγιασμό των συντάξεών» τους με τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, ζητώντας ταυτόχρονα την επιστροφή όσων, ήδη, τους έχουν αφαιρεθεί με το ν. 4387/16(νόμος Κατρούγκαλου).

Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με τις νέες περικοπές των συντάξεών μας πλέον αυτές γίνονται προνοιακά βοηθήματα. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί τα πάντα είναι πληρωμένα με τη δουλειά μας δεν τα χρωστάμε σε κανέναν».

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών των επικεφαλής των Οργανώσεων ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε, όπως προαναφέραμε με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιο Πετρόπουλο, και του παρέδωσε υπόμνημα με αιτήματα.

Οι συνταξιούχοι έκαναν κάλεσμα για συνέχιση του αγώνα τους «έως ότου ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν οδηγήσει σε εξαθλίωση».

Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)