to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 23.07.2017

πηγή: patrastimes

Κοινωνία

Πονηριές εκατομμυρίων ευρώ στο «Πεπανός»

Άφηναν επίτηδες εκτός λειτουργίας μηχάνημα αξίας 1 εκ. ευρώ


Σωρεία ερωτηματικών προκύπτει σχετικά με τους λόγους  που όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από το ΠΕΑΚ άφηναν σε αχρηστία σύγχρονο σύστημα κλιματισμού το οποίο διαθέτει το κλειστό κολυμβητήριο «Πεπανός» για την εγκατάσταση του οποίου δαπανήθηκαν περισσότερα από 1 εκ. ευρω!

Τα ερωτήματα πληθαίνουν από τη στιγμή που το θέμα δεν αφορά μόνο στο ότι αφέθηκε να σαπίζει ένα υπερσύγχρονο και  πανάκριβο σύστημα κλιματισμού αλλά και τα παράγωγα αυτής της αχρηστίας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την οικονομική αιμορραγία του ΠΕΑΚ.

Για τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ των αθλητικών δρώμενων στην περιοχή και ιδιαίτερα για όσους έχουν γνώση από ναυταθλητισμό, αποτελούσε και αποτελεί κοινό μυστικό, πως η «καταδίκη» σε αχρηστία της συγκεκριμένης μονάδας συνεπάγεται αυτομάτως μεγαλύτερες δαπάνες σε κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και συνεχές «τάϊσμα» των συστημάτων θέρμανσης της πισίνας με κοστοβόρο πετρέλαιο.

Για να γίνει κατανοητό τι ακριβώς συνέβαινε στο «Πεπανός» επί δεκαετίες, η περίεργη επιλογή της μη χρήσης του κλιματιστικού, το οποίο ήταν σε θέση να διατηρεί σε συγκεκριμένη θερμοκρασία την ατμόσφαιρα μέσα στο «Πεπανός» αυτομάτως οδηγούσε στο συνεχές πάγωμα της πισίνας με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου και ηλεκτρικού ρεύματος για την θέρμανσή της και κατ΄ επέκταση ασύλληπτες δαπάνες μεγάλο μέρος των οποίων πήγαινε στις τσέπες προμηθευτών.

Εδώ ακριβώς μπαίνουν τα ερωτήματα για το το όφελος είχαν ενδεχομένως όσοι αποφάσιζαν να μην θέτουν σε λειτουργία την σύγχρονη μονάδα κλιματισμού και ποιοι τελικά κέρδιζαν επί δεκαετίες από τη συγκεκριμένη τακτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες  το θέμα πρόκειται το αμέσως επόμενο διάστημα να έρθει και επίσημα στην επιφάνεια. Με την νέα διοίκηση του ΠΕΑΚ να ζητά εξηγήσεις σε πολλά ερωτήματα που έχουν προκύψει ενώ ήδη έδωσε εντολή να συντηρηθεί η μονάδα και να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)