to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:24 | 15.05.2017

Πολιτισμός

OPEN DAYS 2017: Πολιτιστικές εκδηλώσεις σε έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ

Μέχρι το τέλος Μαΐου διοργανώνονται, στο πλαίσιο των OPEN DAYS 2017, 4 πολιτιστικές εκδηλώσεις σε έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020 (ΕΠΑνΕΚ).


Μέχρι το τέλος Μαΐου διοργανώνονται, στο πλαίσιο των OPEN DAYS 2017, 4 πολιτιστικές εκδηλώσεις σε έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, όπως αναφέρεται στην ηλεκτρονική σελίδα του επιχειρησιακού προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 – 2020 (ΕΠΑνΕΚ).

Αναλυτικά:

- Γνωρίστε τις νέες τεχνολογίες, στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης του ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη στις 16-5-17.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, σας προσκαλεί να γνωρίσετε τον συναρπαστικό κόσμο της πληροφορικής σε μια εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό και τις επιχειρήσεις, που διοργανώνει την Τρίτη, 16 Μαΐου 2017.

Η εκδήλωση στο πλαίσιο των OPEN DAYS 2017 (#EUinMy Region) έχει στόχο να παρουσιάσει τα επιτεύγματα του ΙΠΤΗΛ/ΕΚΕΤΑ στο κοινό και τις επιχειρήσεις επάνω σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η Ρομποτική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επαυξημένη Πραγματικότητα κ.α.

Από τις 12:00 μμ. μέχρι τις 15.00 μμ. επισκέπτες όλων των ηλικιών, θα έχουν τη δυνατότητα και να ενημερωθούν για τα ερευνητικά αποτελέσματα της δουλειάς του ΕΚΕΤΑ / ΙΠΤΗΛ επάνω σε ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως η Ρομποτική, η Τεχνητή Νοημοσύνη, η Επαυξημένη Πραγματικότητα κ.α.

Από τις 15.00 μμ. μέχρι τις 17.00 μμ. εκπρόσωποι επιχειρήσεων καθώς και τοπικοί φορείς θα μπορούν αντίστοιχα να ενημερωθούν από τους ερευνητές για τα ερευνητικά επιτεύγματα του ΕΚΕΤΑ / ΙΠΤΗΛ, να ξεναγηθούν στα εργαστήρια του Ινστιτούτου και να διερευνηθούν και από τις δύο πλευρές δυνατότητες μελλοντικών συνεργασιών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα εκτίθενται στο κοινό μεταξύ άλλων και τα ερευνητικά αποτελέσματα έργων του ΙΠΤΗΛ, τα οποία χρηματοδοτήθηκαν στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα, ΕΣΠΑ 2007-2013». Τα έργα που θα παρουσιαστούν είναι:

1. Εν-ΝΟΗΣΗΣ: http://www.iti.gr/iti/projects/MOMIRAS.html http://cbp.iti.gr/gr/

2. IPv_Park: http://ipv-park.eu/el/perigrafi

3. ECOBUILDING: http://www.ecobuildingproject.gr/ecobuilding/project/technical_descripti...

4.FERMIS: http://www.iti.gr/iti/projects/FERMIS.html

5. MOMIRAS: http://www.iti.gr/iti/projects/MOMIRAS.html

Ιστοσελίδα για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση: http://www.certh.gr/1966D59F.el.as

Διοργανώτρια Αρχή: Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ)

- Επισκεφθείτε την Οικία-Μουσείο του Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά στις 18-5-17

Στις 18 Μαΐου η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου (Χαλέπα, Χανιά) ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό με εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μικρούς μαθητές, ξεναγήσεις για το ευρύ κοινό και διαδραστικά και εκπαιδευτικά παιχνίδια στην Αίθουσα Διαδραστικών Εκθεμάτων & Τεχνολογίας (πάζλ, παιχνίδια μυστηρίου, κυνήγι θησαυρού, παιχνίδια μεταμφίεσης, αφής, κρυπτόλεξα, κ.α.).

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρα Μουσείων και της συμμετοχής της Οικίας-Μουσείου Ελευθερίου Βενιζέλου στην καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου 2017 (#EU in my Region).

Η Οικία-Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων κατατάσσεται στην κατηγορία των αυθεντικών (documentary) σπιτιών, αφού εξιστορεί τη ζωή μιας προσωπικότητας και διασώζονται σ' αυτή αυθεντικά αντικείμενα, στην πλειονότητά τους στην αρχική τους θέση και αναμφίβολα αποτελεί ένα σημαντικό σύγχρονο μνημείο για τη Κρήτη, του οποίου η επίσκεψη αποτελεί μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Η αποκατάσταση της οικίας και η μουσειoλογική μετατροπή της επιτεύχθηκε με την συμβολή του υπουργείου Τουρισμού (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» - ΕΣΠΑ 2007-2013 στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση της Οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων Κρήτης».

Το μουσείο άνοιξε στο κοινό το καλοκαίρι του 2015. Σημειώνουμε επίσης ότι στο πλαίσιο του έργου «Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες: Προβολή της ζωής του Ελευθερίου Βενιζέλου και της εποχής του στον παγκόσμιο ιστό μέσα από τεκμήρια της περιόδου και από εκπαιδευτικές και μουσειολογικές δράσεις» (Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση», Πρόσκληση 19), μεταξύ άλλων εργασιών, πραγματοποιήθηκε και η τεκμηρίωση τμήματος της μουσειακής συλλογής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και των προσωπικών αντικειμένων του.

- Επισκεφτείτε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στις 21-5-17

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας προσκαλεί τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή μας, συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion). Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι πολίτες θα μπορούν να επισκεφθούν το Τηλεσκόπιο NEWALL στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης την Κυριακή 21 Μαΐου 2017 και ώρα 20.00 σε μια ανοιχτή βραδιά για το κοινό.

Το Τηλεσκόπιο NEWALL ανακαινίσθηκε πλήρως μέσω της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας "Αναπτυξιακές προτάσεις Ερευνητικών Φορέων-ΚΡΗΠΙΣ" στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα» και παραδόθηκε στην κοινωνία πλήρως λειτουργικό για να χαρίζει βραδινές ξεναγήσεις στα αστέρια σε μικρούς και μεγάλους.

Ιστοσελίδα για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση: www.noa.gr

- Επισκεφτείτε τον Υπερ-υπολογιστή ARIS στις 22-5-17

Στις 22 Μαΐου 2017 οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον εθνικό Yπερ-υπολογιστή ARIS από τις 10 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, (Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι)

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στις ξεναγήσεις με online εγγραφή στην ιστοσελίδα του ΕΔΕΤ: https://hpc.grnet.gr/news-events/opendays2017

To Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) προσκαλεί τους πολίτες να δουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή μας συμμετέχοντας στην πανευρωπαϊκή εκστρατεία επικοινωνίας "Η Ευρώπη στην περιοχή μου" (#EUinMyRegion).

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, οι πολίτες θα μπορούν να ξεναγηθούν από εξειδικευμένα στελέχη του ΕΔΕΤ στις εγκαταστάσεις του υπερ-υπολογιστή ARIS και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες μίας από τις πλέον εξελιγμένες τεχνολογικά υποδομές για την υλοποίηση επιστημονικών εφαρμογών μεγάλης κλίμακας.

Το ΕΔΕΤ έθεσε σε λειτουργία τον υπερυπολογιστή ΑRIS τον Ιούλιο του 2015, προσφέροντας ένα ισχυρό εργαλείο έρευνας στους επιστήμονες της χώρας. Στους πρώτους μήνες λειτουργίας, συμπεριελήφθη στη λίστα με τους 500 ισχυρότερους υπολογιστές του κόσμου (top500.org) βάζοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των συστημάτων υψηλών επιδόσεων. Σήμερα αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού οικοσυστήματος υπερυπολογιστών PRACE.

Η προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «PRACE-GR - Ανάπτυξη Εθνικής Υπερυπολογιστικής Υποδομής και Παροχής Συναφών Υπηρεσιών στην Ελληνική Ερευνητική και Ακαδημαϊκή Κοινότητα», με συγχρηματοδότηση του ΠΕΠ Αττικής, που υλοποιεί η ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ.

Ιστοσελίδα για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση:

https://hpc.grnet.gr/news-events/opendays2017/

Διοργανώτρια Αρχή: Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας /Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)