to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 16.07.2016

Κοινωνία

Τούρκοι στρατιωτικοί ζητούν άσυλο στην Ελλάδα - «Άμεση επιστροφή» του ελικοπτέρου προαναγγέλλει το ΓΓΕΘΑ

«Αναφορικά με το περιστατικό προσγείωσης τουρκικού στρατιωτικού ελικοπτέρου τύπου Black Hawk στο αεροδρόμιο Αλεξανδρουπόλεως στις 11:51 της 16/7, σας γνωρίζεται ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του στην Τουρκία και η εξέταση από τις αρμόδιες αρχές αιτημάτων ασύλου των επιβαινόντων σε αυτό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΕΘΑ.


(φωτογραφία από το δελτίο της ΕΡΤ)

Τουρκικό ελικόπτερο εισήλθε στον ελληνικό εναέριο χώρο, ζήτησε άδεια και προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για ελικόπτερο τύπου Black Hawk, το οποίο πετούσε εντός του τουρκικού εναέριου χώρου, όταν αιφνιδιαστικά, άλλαξε πορεία, εισήλθε στο FIR Αθηνών και τελικά ζήτησε άδεια από τις ελληνικές αρχές να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Με την είσοδό του στο FIR Αθηνών, απογειώθηκαν ελληνικά μαχητικά F-16 από τη Λήμνο και το συνόδευσε, καθώς οι τούρκοι δεν καταθέτουν ποτέ σχέδιο πτήσης.

Στο τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επέβαιναν τρεις ταγματάρχες, τρεις λοχαγοί και δύο αρχιλοχίες, σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όλοι οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση, όπου ζήτησαν πολιτικό άσυλο. Δεν αποκλείται να πρόκειται για στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων της Τουρκίας που στήριξαν το πραξικόπημα (εδώ όλες οι σχετικές εξελίξεις). 

Από το ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε ότι προγραμματίζεται η άμεση επιστροφή του ελικοπτέρου στην Τουρκία. «Ζητήσαμε την άμεση έκδοση των οκτώ προδοτών οι οποίοι έχουν καταφύγει με ελικόπτερο στην Ελλάδα» αναφέρει σε μήνυμά του στο «twitter» ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)