to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:46 | 04.03.2024

Πολιτική

Πολιτικά παιγνίδια είδε ο Αδ. Γεωργιάδης στη φωτογραφία με ασθενή σε καρέκλες νοσοκομείου

Ο υπουργός Υγείας αντί να δει το πρόβλημα στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στη φωτογραφία με ασθενή ξαπλωμένο σε καρέκλες στο διάδρομο νοσοκομείου καθώς δεν υπήρχε «αίθουσα ανάνηψης» είδε πολιτικά παιγνίδια του διευθυντής της γαστρεντερολογικής πτέρυγας του Θεαγένειου νοσοκομείου που έκανε την ανάρτηση και διέταξε ΕΔΕ


Ενορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης για ανάρτηση στα social media που εμφάνιζε ασθενή μετά από ενδοσκοπικές εξετάσεις ξαπλωμένο σε πάγκο του νοσοκομείου, ελλείψει αίθουσας ανάνηψης.

«Ζητούμε συγγνώμη από τους ασθενείς μας για τη διαθέσιμη “αίθουσα ανάνηψης”. Λυπούμαστε που όλα μας τα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα, για καλύτερες συνθήκες απέβησαν άκαρπα», έγραψε ο Δημήτρης Τζιλβές, ο διευθυντής της γαστρεντερολογικής πτέρυγας του Θεαγένειου νοσοκομείου που έκανε την ανάρτηση.

Η αντίδραση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ήταν να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση κατά του γιατρού που έκανε την ανάρτηση ο οποίος χάλασε το αφήγημα της κυβέρνησης για το ΕΣΥ και μάλιστα κατήγγειλε «πολιτικά παιγνίδια».

Μιλώντας τη Δευτέρα το πρωί στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Αδ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για απαράδεκτη εικόνα, τονίζοντας πως ο ίδιος ενημερώθηκε πως εκείνη την στιγμή υπήρχαν πολλά διαθέσιμα κρεβάτια σε άλλο όροφο του νοσοκομείου.

Όπως είπε ο διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής διεκδικεί κρεβάτια στον δικό του όροφο και μίλησε για εσωτερική κόντρα μεταξύ των γιατρών.

«Δεν θα παίξει κανένας πολιτικά παιχνίδια με τους άρρωστους και κατά του ΕΣΥ» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Στο πλαίσιο αυτό σχολίασε ότι εικόνες με πολλά ράντζα δεν έχουμε πια, προσθέτοντας ότι ίσως κάποιες φόρες να υπάρχουν, στις εφημερίες στο νοσοκομείο Αττικόν.

Έκανε γνωστό παράλληλα ότι είναι σταθερή η κατάσταση της υγείας της 22χρονης που τραυματίστηκε σοβαρά στην ωμοπλάτη από Ιρακινό με μαχαίρι στην Ερμού την προηγούμενη Παρασκευή, και όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός είναι πάνω στη κοπέλα για να σωθεί η ζωή της.

Από την πλευρά της, η διοικήτρια του Θεαγένειου Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία παραδέχεται ότι δεν υπάρχει χώρος ανάνηψης για το Γαστρεντερολογικό Ογκολογικό Τμήμα, που βρίσκεται στον 4ο όροφο του νοσοκομείου. Για να δικαιολογηθεί, παραθέτει εναλλακτικές επιλογές, οι οποίες αποδεικνύουν ακόμη περισσότερο το σοβαρό πρόβλημα, αφού είτε απαιτούν συνεννόηση με άλλα τμήματα, όπως το Χειρουργικό ή την Καρδιολογική μονάδα, η οποία δεν μπορεί να είναι πάντα εφικτή είτε απαιτούν την μετακίνηση σε άλλους ορόφους του ασθενή. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να προβάλλει ως εναλλακτική λύση και ένα φορείο, στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της διοικήτριας του Θεαγενείου

«Τις τελευταίες μέρες γίναμε αποδέκτες μιας εικόνας, η οποία κυκλοφορεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ασθενούς του Γαστρεντερολογικού Ογκολογικού Τμήματος, ο οποίος δεν είχε - σύμφωνα με στιγμιότυπο - την αρμόζουσα περίθαλψη μετά από ενδοσκοπικό έλεγχο. Τα γεγονότα τα οποία οφείλω να παραθέσω, έχουν ως ακολούθως:

Έχει προταθεί και αποφασισθεί με ομόφωνη απόφαση Δ.Σ. κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας επιτροπής, αναφορικά με την αξιοποίηση των χώρων του κενωθέντος 9ου ορόφου του Νοσοκομείου, η οργάνωση του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου με αίθουσα ανάνηψης, που έως τώρα δεν υπήρχε ποτέ, που μέχρι σήμερα δεν έγινε αποδεκτή από το συγκεκριμένο τμήμα.

Ως χώρος ανάνηψης μετά από ενδοσκοπική εξέταση, δύναται να χρησιμοποιηθεί ο θάλαμος, ο οποίος βρίσκεται πλησίον του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, κατόπιν συνεννόησης με το Χειρουργικό Ογκολογικό Τμήμα, όπερ και συμβαίνει τα τελευταία έτη.

Στον 4ο όροφο επίσης, βρίσκεται η Καρδιολογική Μονάδα του Θεαγενείου, η οποία μπορεί να προσφέρει άμεσα, πλήρη και επείγουσα ιατρική φροντίδα σε περίπτωση ανάγκης.

Σε επείγουσες περιπτώσεις επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος ανάνηψης και η αίθουσα ανάνηψης του χειρουργείου, η οποία βρίσκεται στον 2ο όροφο εντός του Αναισθησιολογικού Τμήματος. (Να σημειώσουμε εδώ ότι η διαδικασία αυτή ακολουθείται από το Βρογχοσκοπικό Εργαστήριο).

Επίσης στη Β’ αίθουσα του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου, τοποθετήθηκε φορείο-κλίνη, δίπλα στο γραφείο της υπεύθυνης νοσηλεύτριας του Ενδοσκοπικού Εργαστηρίου για τη βραχεία κατάκλιση ασθενών.

Το Νοσοκομείο καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στα στενά όρια των επιλογών του στο συγκεκριμένο κτιριακό συγκρότημα, να παρέχει προϋποθέσεις και συνθήκες ασφαλείας για τους ασθενείς του».
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)