to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 24.05.2012

left.gr

Κοινωνία

Πολιορκία των γραφείων του ΣΕΚ στην Ομόνοια από αστυνομικούς και ακροδεξιούς

Η αποθράσυνση των νεοναζί οφείλει επιτέλους να κινητοποιήσει εναντίον τους τις αρμόδιες αρχές. Όπως δείχνουν και τα γεγονότα στην Πάτρα, η ανοχή (ή και ανοιχτή σύμπραξη, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχτεί) θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους μετανάστες, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη


Ένα ακόμα επεισόδιο στη γενικευμένη αποθράσυνση των νεοναζί εκτυλίχθηκε σήμερα στην οδό Αναξαγόρα, στην Ομόνοια. Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί και για δύο περίπου ώρες, αστυνομικοί και ακροδεξιοί πολιόρκησαν τα γραφεία του ΣΕΚ (συνιστώσα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ), εξαπολύοντας προπηλακισμούς και απειλές.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν αστυνομικοί σε περιπολία χτύπησαν άγρια διερχόμενο μετανάστη, τον οποίο και τελικά προσήγαγαν. Μέλη του ΣΕΚ που ήταν παρόντες στον ξυλοδαρμό παρενέβησαν για να τον σταματήσουν, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να καταφερθούν εναντίον τους. Σε ...βοήθεια των αστυνομικών έσπευσαν ακροδεξιοί, που βρήκαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν για μια ακόμα φορά το "εναντίον όλων".

Σύμφωνα με μέλη της οργάνωσης, οι αστυνομικοί πολιόρκησαν τα γραφεία της εφημερίδας του ΣΕΚ φωνάζοντας «αφού δεν το κάνει το υπουργείο, θα το κάνουμε εμείς». Σε διάβημα στελεχών της οργάνωσης που ακολούθησε, η απάντηση του υπουργείου ήταν ότι η επιχείρηση αποσκοπούσε στον εντοπισμό μετανάστη που υποτίθεται ότι κρυβόταν στα γραφεία.

Η άνοδος των νεοναζί οφείλει επιτέλους να κινητοποιήσει εναντίον τους τις αρμόδιες αρχές, αντί οι τελευταίες να τους ανοίγουν το δρόμο. Όπως δείχνουν και τα γεγονότα στην Πάτρα, η ανοχή (ή και ανοιχτή σύμπραξη, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχτεί) θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους μετανάστες, αλλά και κάθε δημοκρατικό πολίτη – ακόμα και αστυνομικά όργανα, όπως διαπιστώσαμε χτες στην Πειραϊκή.


Ανακοίνωση Γραφείου ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ: Ένα ακόμη περιστατικό ακροδεξιάς δράσης


left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)