to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:04 | 04.03.2022

Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άνω κάτω οι ΗΠΑ μετά από ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε επείγον μήνυμα στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη να μην κάνουν retweet ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο


Αίσθηση προκαλεί η κίνηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να «αποκηρύξει» ανάρτηση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο που χαρακτήριζε «έγκλημα πολέμου» τη ρωσική επίθεση στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έστειλε ένα «επείγον» μήνυμα στις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Ευρώπη να μην κάνουν retweet την συγκεκριμένη ανάρτηση από την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο, σύμφωνα με εσωτερικό μήνυμα που έλαβε το αμερικανικό NBC.

Tweet της αμερικανικής πρσβείας στο Κίεβο

Ο επίσημος λογαριασμός της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Κίεβο στο Twitter ανέφερε ότι ήταν «έγκλημα πολέμου η επίθεση σε πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας» και ότι «ο βομβαρδισμός του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ευρώπης από τον Πούτιν οδηγεί την κυριαρχία του τρόμου ένα βήμα παραπέρα».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έστειλε ένα σημείωμα στα γραφεία δημοσίων υποθέσεων στις αποστολές των ΗΠΑ στην Ευρώπη, ζητώντας τους να μην εγκρίνουν τη δήλωση.

«ΕΠΕΙΓΟΝ: Μην κάνετε retweet το μήνυμα της πρεσβείας στο Κίεβο ότι ο βομβαρδισμός της εγκατάστασης είναι πιθανό έγκλημα πολέμου. Εάν το έχετε κάνει retweet - καταργήστε το το συντομότερο δυνατό» έγραφε το μήνυμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής, το επίμαχο tweet παραμένει δημοσιευμένο.

«Δεν έχουμε αποδείξεις ότι η Ρωσία επιτέθηκε στους πυρηνικούς αντιδραστήρες της Ζαπορίζια»
Ενδεικτική ήταν η δήλωση που είχε κάνει αξιωματούχος των ΗΠΑ, λέγοντας ότι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν αποδείξεις ότι η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση στους πυρηνικούς αντιδραστήρες στο εργοστάσιο της Ζαπορίζια.

Η ίδια, όπως μεταδίδει το Reuters δήλωσε ότι στη μάχη που έγινε στην περιοχή, χρησιμοποιήθηκε ελαφρύς οπλισμός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)