to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 14.09.2012

Πολιτική

Ποιος παίζει με τις λέξεις; Το «Βήμα» είδε «κρυφή συμμαχία Αριστεράς - Χ.Α.»...

Αν δεν ήταν χοντροκομμένη προπαγάνδα, θα κατατασσόταν στη σφαίρα του φαιδρού.


Αρθογράφος του «Βήματος» ανακαλύπτει σήμερα συμμαχία Αριστεράς - Χρυσής Αυγής (!) με αφορμή τη χθεσινή συζήτηση και ψηφοφορία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για τα κρούσματα φασιστικής και ρατσιστικής βίας από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής. Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ υπερψήφισε 3 από τις 4 προτάσεις της Επιτροπής και επέλεξε το λευκό στην πρόταση που έλεγε ότι (η Επιτροπή) «καταδικάζει τα επανειλημμένα φαινόμενα βίας, στα οποία συμμετέχουν βουλευτές της Χρυσής Αυγής» επειδή ακριβώς «αρνείται να κατονομάσει τη βία της Χρυσής Αυγής ως αυτό που είναι, δηλαδή ρατσιστική και φασιστική».  Το αστείο είναι ότι ο αρθρογράφος χρησιμοποιεί συνεχώς τον ίδιο αυτό χαρακτηρισμό για τις ενέργειες των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. αλλά κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τους λόγους του λευκού. 


Το Βήμα, με το κείμενο του Τάσου Μπάρλα υπό τον τίτλο  Η «κρυφή συμμαχία» της Αριστεράς με τη Χρυσή Αυγή που δημοσιεύτηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του, αποσιωπά προς άγραν εντυπώσεων τον πραγματικό λόγο για τον οποίο τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ψήφισε λευκό: δεν ήταν βεβαίως «γιατί, λέει, η απόφαση δεν ήταν τόσο καταδικαστική όσο θα ήθελαν». Ο ...καλός αρθρογράφος γνωρίζει βεβαίως την τεράστια σημασία των λέξεων. Δεν θα ήταν άσκοπο, άλλωστε, να μας απαντήσει γιατί άλλα κόμματα αρνήθηκαν να προστεθεί ο χαρακτηρισμός «φασιστική και ρατσιστική». Ποιος παίζει με τις λέξεις εδώ;


Οσο για τους χαρακτηρισμούς περί «παράνοιας» που κυρίεψε τους «ανιστόρητους» βουλευτές της Αριστεράς, τις διατυπώσεις με σηκωμένο το δάκτυλο περί «προφύλαξης της δημοκρατίας» και τα έωλα συμπεράσματα περί «μη καταδίκης» των πρακτικών της Χ.Α., ή τη δακρύβρεχτη  επίκληση των... παιδιών μας που θα δουν τη στάση αυτή «σαν συμμαχία» της Αριστεράς με τους φασίστες, δεν αντέχουν καν σε σοβαρή κριτική.


Τα συμπεράσματα δικά σας. Ιδού το πλήρες κείμενο:


«Το ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του παράλογου, το ξέρουμε και το έχουμε ουσιαστικά αποδεκτεί. Φαίνεται όμως ότι παράνοια έχει πλέον κυριεύσει το ελληνικό Κοινοβούλιο.


Τις προηγούμενες ημέρες από όλες τις πτέρυγες της Βουλής ακούγονταν φωνές έντονης καταδίκης των φασιστικών μεθόδων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα το θέμα έφτασε και στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κοινοβουλίου για συζήτηση και φαινόταν ότι το αποτέλεσμα θα ήταν η κοινή καταδίκη του ναζιστικού αυτού μορφώματος από όλα τα κόμματα.


Αλλά αποδεικνύεται ότι η παράνοια κυρίευσε τους βουλευτές σύσσωμης της Αριστεράς, ανανεωτικής, κινηματικής και δογματικής, οι οποίοι ψήφισαν λευκό γιατί λέει η απόφαση δεν ήταν τόσο καταδικαστική όσο θα ήθελαν.


Πραγματικά δεν πάμε καλά. Σε μερικές ημέρες κανένας δεν θα θυμάται τη δικαιολογία του λευκού. Αυτό που θα μείνει είναι ότι οι αριστεροί βουλευτές δεν ψήφισαν την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.


Οι κύριοι λοιπόν αυτοί που θέλουν να τους χαρακτηρίζουν ως δημοκράτες είναι πρώτα απ’ όλα ανιστόρητοι. Γιατί δεν δικαιολογείται να μην γνωρίζουν ότι την ίδια λογική είχαν και οι κομουνιστικές Δυνάμεις στης Γερμανίας κατά την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης και δεν συνεργάστηκαν με τους σοσιαλδημοκράτες στην προσπάθεια αναχαίτισης της χιτλερικής λαίλαπας η οποία κατέληξε στο αιματοκύλισμα της Ευρώπης από τον Χίτλερ.

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Ελλάδα; Έχουμε χάσει τόσο πολύ την αίσθηση της πραγματικότητας; Θέλουμε να βγούμε από αυτή τη λαίλαπα της κρίσης που μαστίζει τέσσερα τουλάχιστον χρόνια τη χώρα; Θέλουμε να προφυλάξουμε, αυτή την έστω ανάπηρη Δημοκρατία της μεταπολιτευτικής περιόδου που με τόσο αίμα και θυσίες κατακτήθηκε;

Αν ναι, τότε οι πρακτικές σαν αυτές της Πέμπτης πρέπει να εκλείψουν. Η καταδίκη των φασιστικών μεθόδων της Χρυσής Αυγής έπρεπε να είναι ομόθυμη από όλα τα κόμματα του Κοινοβουλίου, έστω και αν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είναι τόσο σκληρή όσο θα ήθελαν.

Γιατί το τελικό αποτέλεσμα είναι η μη καταδίκη των φασιστικών μεθόδων από την Αριστερά. Και αυτό δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πρωτίστως στα παιδιά μας. Στα μάτια τους φαίνεται σαν συμμαχία.

Όταν καταλάβει όμως το λάθος της θα είναι πλέον αργά. Και θα είναι ένα ακόμα λάθος στα τόσα που έχουν γίνει από την Αριστερά στην Ελλάδα.

Εκτός και αν δεν ενδιαφέρεται για τη Δημοκρατία!»

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)