to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:23 | 26.06.2023

Πολιτική

Ποιοι είναι οι 12 βουλευτές των φιλοναζί «Σπαρτιατών»

Το ακροδεξιό κόμμα "Σπαρτιάτες" με επικεφαλής τον Βασίλη Στίγκα, αποτέλεσε τη μεγάλη (δυσάρεστη) έκπληξη για τις εκλογές 2023 και με τη στήριξη του καταδικασμένου νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές, έλαβε ποσοστό 4,64% (241.625 ψήφους) και εκλέγει 12 βουλευτές στο ελληνικό κοινοβούλιο


Η εφημερίδα "Τα Νέα Σαββατοκύριακο", με πρωτοσέλιδο με τίτλο "Δούρειος Ίππος οι "Σπαρτιάτες” – Ένα επικίνδυνο κόλπο λίγο πριν τις κάλπες", αναφέρθηκε προ ημερών στα "έργα και ημέρες στελεχών και υποψηφίων".

Ο Διονύσης Βαλτογιάννης, κέρδισε τη βουλευτική έδρα στην Αιτωλοακαρνανία και είναι κουμπάρος του χρυσαυγίτη Ηλία Μπαρμπαρούση, γνωστού και ως Καραϊσκάκης, που διετέλεσε βουλευτής της Χρυσής Αυγής στον ίδιο νομό. Ο Ηλίας Μπαρμπαρούσης, έχει βαφτίσει τον μικρότερο γιο του Διονύση Βαλτογιάννη.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης βουλευτής είναι ο Γιάννης Κόντης. Είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών και πρώην τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης. Ο ίδιος, πριν από την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη, είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος με τους "Έλληνες" στην ίδια εκλογική περιφέρεια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης κέρδισε τη βουλευτική έδρα στο Ηράκλειο. Είναι πρώην αθλητής bodybuilding και είχε κερδίσει διαγωνισμό το 1985 ως Mr. Κρήτη.

Μιχάλης Γαυγιωτάκης

Γαυγιωτακης

Ο Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς εξελέγη στην Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και είναι δικηγόρος. Να υπενθυμίσουμε ότι είχε αποστείλει εξώδικο στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί σε σχολείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της οποίας drag queen διάβασαν παραμύθια σε παιδιά.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος εκλέγεται στη Λάρισα και στο βιογραφικό του αναφέρει πως ήταν παρών στα μεγάλα συλλαλητήρια για το "Μακεδονικό", τους "Αγανακτισμένους", κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, υπέρ των υγειονομικών που δεν εμβολιάζονταν κ.α.

Εξάλλου, στο κόμμα "Έλληνες" του Ηλία Κασιδιάρη ανήκε και ο Γιώργος Μανούσος που εκλέγεται στον δυτικό τομέα Αθήνας αλλά και ο Ιωάννης Δημητροκάλλης που εξελέγη στην Ανατολική Αττική.

O Αλέξανδρος Ζερβέας είναι κτηνίατρος και στις 30 Αυγούστου του 2021 εμφανιζόταν να κάνει δηλώσεις on camera ως στέλεχος των "Ελλήνων”. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με το Εθνικό Κόμμα "Έλληνες” και μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου του κόμματος "Έλληνες”.

Σημειώνεται αναλυτικά πως τα στελέχη των Σπαρτιατών που θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή είναι:

1. ΑΣΠΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Πελοπίδος (Αχαΐας)
2. ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ του Σωτηρίου (Αιτωλοακαρνανίας)
3. ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του Ευαγγέλου (Ηρακλείου)
4. ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Αντωνίου (Α' Ανατολικής Αττικής)
5. ΖΕΡΒΕΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του Θεοδώρου (Β' Πειραιώς)
6. ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Βασιλείου (Β1' Βόρειου Τομέα Αθηνών)
7. ΚΟΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Νικολάου (Α' Θεσσαλονίκης)
8. ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Εμμανουήλ (Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών)
9. ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου (Β' Θεσσαλονίκης)
10. ΣΤΙΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Αθανασίου (Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών)
11. ΦΛΩΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ευσταθίου (Λάρισας)
12. ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του Ευαγγέλου (Α' Αθηνών)

Ποιος είναι ο Βασίλης Στίγκας, ιδρυτής και πρόεδρος των Σπαρτιατών

Ιδρυτής του κόμματος Σπαρτιάτες (από το 2017) και πρόεδρός του, εμφανίζεται ο Βασίλης Στίγκας, ο οποίος, το 2019, είχε συνεργαστεί με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, τόσο στις ευρωεκλογές, όσο και στις βουλευτικές εκλογές. Ο ίδιος δήλωνε, προ καιρού για τον εαυτό του ότι, "είμαι άνθρωπος της αγοράς. Δεν περιμένω να με ταΐσει κανένας, δεν κυνηγάω θέσεις σε κομματικά γραφεία".

Ο Βασίλης Στίγκας έχει, στο παρελθόν, αφηγηθεί την πολιτική του διαδρομή σημειώνοντας ότι, αρχικά συντάχθηκε με τη Νέα Δημοκρατία για να μεταπηδήσει στη συνέχεια στην Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά. Ακολούθησε ένα σύντομο πέρασμα από το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη και, στη συνέχεια, η συνεργασία του με το κόμμα ΠΑΤΡΙΕ του στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού και η συμπόρευσή του με την Εθνική Λαϊκή Συνείδηση (ΕΛΑΣΙΝ) του -επίσης καταδικασμένου χρυσαυγίτη εγκληματία- Γιάννη Λαγού.

"Οι Σπαρτιάτες αντιπροσωπεύουν όλα τα ιδεώδη του ελληνισμού και τις αξίες που σήμερα λείπουν από την χώρα μας. Οι Σπαρτιάτες έρχονται όχι για να διχάσουν αλλά για να ενώσουν. Ευχαριστώ και τον Ηλία Κασιδιάρη για την σημαντική βοήθεια που μας έδωσε. Ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να φτάσουμε σε αυτό εδώ το αποτέλεσμα" είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής των Σπαρτιατών Ηλίας Στίγκας, στην πρώτη δήλωση του κόμματος αμέσως μετά την ανακοίνωση του exit poll που έδειχνε ότι μπαίνουν στη Βουλή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)