to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ποινή - χάδι για δεύτερο σεξουαλικό έγκλημα από την «Αγέλη των Λύκων» στην Ισπανία

Η αντίδραση στη δικαστική απόφαση ήταν άμεση, τόσο από το θύμα όσο και από τις οργανώσεις για τα δικαιώματα


Οργή στην Ισπανία έχει προκαλέσει για μια ακόμη φορά δικαστική απόφαση που αφορά την περιβόητη πεντάδα ανδρών, οι οποίοι βίασαν στη διάρκεια των γιορτών στο πανηγύρι Σαν Φερμίν της Παμπλόνα μια 18χρονη κοπέλα το 2016. Οι δράστες της επίθεσης είχαν επιτεθεί σεξουαλικά και σε δεύτερη κοπέλα την ίδια χρονιά, ενώ έκαναν εκδρομή με αυτοκίνητο στην περιφέρεια της Κόρδοβας.

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της πρωτομαγιάς του 2016. Οι πέντε, που είναι γνωστοί ως «Λα Μανάδα», δηλαδή «Αγέλη λύκων», είχαν γνωρίσει την προηγούμενη μια κοπέλα σε πανηγύρι και της πρότειναν να κάνουν βόλτα με αυτοκίνητο.

Στη διάρκεια της βόλτας, η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της, την βίασαν και κατέγραψαν σε βίντεο τον βιασμό, τον οποίο ανέβασαν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, και παρά το γεγονός ότι με τον ίδιο περίπου τρόπο είχαν βιάσει και την άλλη κοπέλα, το δικαστήριο τους επέβαλε ποινές φυλάκισης ενάμισι έτους, όχι για τον βιασμό, αλλά για τη... διάδοση μέσω διαδικτύου του βίντεο.

Συνολικά καταδικάστηκαν σε αποζημίωση 13.150 ευρώ προς το θύμα. Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο 12 ευρώ ημερησίως και για διάστημα δύο μηνών, στον έναν από τους πέντε για «σωματική βλάβη», επειδή χτύπησε την κοπέλα.

Αυτή η νέα καταδίκη των πέντε της «αγέλης» προστίθεται στην ποινή των 15 χρόνων που τους έχει επιβληθεί για τον βιασμό στο Σαν Φερμίν. Και τότε, έγιναν πολλές δίκες μέχρι να αναγνωρίσει το δικαστήριο ότι επρόκειτο για βιασμό.

Η αντίδραση στη δικαστική απόφαση ήταν άμεση, τόσο από το θύμα όσο και από τις οργανώσεις για τα δικαιώματα. «Πρόκειται για απόφαση που δίνει λευκή επιταγή σε κάθε είδους σεξουαλικές επιθέσεις», τόνισε η εκπρόσωπος Ιδρύματος για τα δικαιώματα της γυναίκας, τονίζοντας ότι η απόφαση μεταφέρει την ευθύνη στο θύμα, το οποίο σύμφωνα με τον δικαστή δεν αντέδρασε όσο έπρεπε στις «θωπείες» των δραστών.

Αλλά και ο δικηγόρος των δραστών, που στήριξε την υπεράσπισή τους λέγοντας ότι είναι παράνομο να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικό στοιχείο τα βίντεο που καταγράφηκαν με το κινητό τηλέφωνο του ενός από τους δράστες, δήλωσε ότι θα κάνει έφεση στην απόφαση, αν το ζητήσουν οι οικογένειές τους, διότι θεώρησε την ποινή πολύ μεγάλη.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)