to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 22.10.2012

left.gr

Οικονομία

Πιθανή η παράταση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες

Μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης είπε πως «η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση [της απαγόρευσης πλειστηριασμών] και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος».


Σύμφωνα με το Skai.gr:

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες, τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας (η άρση απαγόρευσης εφαρμόζεται από το 2008), είπε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος.

Όπως είπε, προτεραιότητα είναι η κοινωνική ευαισθησία και "όπου είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρύνσεις στον κόσμο"

(...)

Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, γενική διευθύντρια του ΕΚΠΟΙΖΩ, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση τη δέσμευση ότι θα μείνουν για τουλάχιστον τρία ακόμα έτη παγωμένοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και είχε επισημάνει πως αν γινόταν άρση του παγώματος, θα απαξιώνονταν τα ακίνητα και θα δημιουργούνταν πρόβλημα στη δικαιοσύνη».

Πηγή: skai.gr


Βίντεο με τις σχετικές δηλώσεις: http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=233511

---

Κι ένα σχόλιο: Ωστόσο, πέρα από τις διακηρύξεις του υφυπουργού για «κοινωνική ευαισθησία», είναι σαφές πως ενδεχόμενη άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών θα μπορούσε να δημιουργήσει φαινόμενα ντόμινο στην «παγωμένη» κτηματαγορά με τεράστια πτώση των τιμών των ακινήτων, πράγμα που δεν συμφέρει ούτε τις ίδιες τις τράπεζες που θα βρίσκονταν να κατέχουν ένα τεράστιο αριθμό απαξιωμένων ακινήτων που δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)