to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Πίσω στο Στρατώνι το κοντέινερ με συμπύκνωμα μολύβδου της Ελληνικός Χρυσός

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στο Στρατώνι επιστρέφει το κοντέινερ της εταιρείας μετά το χθεσινό ατύχημα στην περιοχή της Ρεντίνας.


Να υπενθυμίσουμε ότι στις 19.45′ χθες το απόγευμα φορτηγό εργολαβικής εταιρείας που μετέφερε στην Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το δελτίο αποστολής, κοντέινερ με θειούχο μόλυβδο από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», άρπαξε φωτιά στα ελαστικά και ακινητοποιήθηκε στη διασταύρωση Ρεντίνας – Βαμβακιάς, λίγο έξω από το τουριστικό χωριό Σταυρός, το οποίο μόλις είχε διασχίσει. Ο οδηγός αποσυνέδεσε τον τράκτορα από το υπόλοιπο φορτηγό με το κοντέινερ 25 τόνων συμπυκνώματος προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά. Στο σημείο έσπευσε η πυροσβεστική για να σβήσει την φωτιά αλλά και πραγματογνώμονες. Για το ατύχημα έχει σχηματιστεί δικογραφία.

Κάτοικοι της περιοχής ανέφεραν ότι είδαν τα λάστιχα του οχήματος να καπνίζουν ενώ περνούσε μέσα από τον Σταυρό κι επισήμαναν πως «ο οδηγός έκανε προσπάθεια να το βγάλει έξω από την κατοικημένη περιοχή, προφανώς αντιλαμβανόμενος ότι θα ξεσπάσει φωτιά στους τροχούς». Τελικά η φωτιά ξέσπασε λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω από τον Σταυρό, περίπου 1 χιλιόμετρο από το σημείο όπου είχε σημειωθεί το ατύχημα – διαρροή του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροσβέστες που κλήθηκαν έσπευσαν με τρία οχήματα και παρ" ότι φορούσαν ειδικές στολές ανησυχούσαν ιδιαίτερα στην προσπάθεια της κατάσβεσης, διότι αρχικά δεν γνώριζαν τι υλικό περιείχε το κοντέινερ και κατά συνέπεια πώς θα αντιδράσει στον πυροσβεστικό αφρό. Ο επαρχιακός δρόμος έκλεισε με εντολή του διευθυντή Τροχαίας Θεσσαλονίκης – ταξίαρχου Θεόδωρου Τυριακίδη και επιτόπου έφτασαν οχήματα της Τροχαίας Ασπροβάλτας. Από τον έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι αυτή τη φορά φορτηγό και οδηγός έφεραν όλα τα νόμιμα έγγραφα και τις άδειες μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων.

Και ενώ φορείς και κάτοικοι τόνιζαν μέχρι και το μεσημέρι που το κοντέινερ παρέμενε στο ίδιο σημείο του ατυχήματος ότι το φορτίο πρέπει να μεταφερθεί στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να γίνει δειγματοληψία για να εξακριβωθεί το περιεχόμενό του, μετά από εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ευ.Μαδεμλή επιστρέφει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα γίνει καμία δειγματοληψία και το ζήτημα θα κλείσει εκεί.

Τόσο το χθεσινό ατύχημα όσο και η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την συνέχιση της απουσίας οποιοδήποτε ελέγχου από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών σχετικά με την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός μέσα από κατοικημένες περιοχές. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για το τρίτο σε σειρά ατύχημα που αφορά την εν λόγω εταιρεία σε διάστημα δύο μηνών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)