to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:03 | 01.03.2024

Πολιτισμός

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής - Ήταν βασικός συνεργάτης της Φίνος Φίλμ

Στην φιλμογραφία του περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων «1967 Ασυμφωνία, 1982 Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας,1983 Ο Ερωτισμός στην Αρχαία Ελλάδα»


Ο σημαντικός σκηνοθέτης και ένας από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ Ντίνος Μαυροειδής πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941 όπου σπούδασε κινηματογράφο και θέατρο. Εργάστηκε σαν βοηθός σκηνοθέτης και διευθυντής παραγωγής σε περισσότερες από 60 ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές παραγωγές και ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της Φίνος Φιλμ.

Σκηνοθέτησε σειρές για την τηλεόραση και έγραψε τρία διηγήματα.

«Στην φιλμογραφία του περιλαμβάνονται «1967 Ασυμφωνία, 1982 Το ευτυχισμένο πρόσωπο της Λεωνόρας, 1983 Ο Ερωτισμός στην Αρχαία Ελλάδα 1885, Ιανός 1885, Ένα σενάριο είναι η ζωή μας 1989, Πατρός Αγνώστου 1993, Χωρίς Μακιγιάζ, τηλεοπτική σειρά 2003, Μια υπέροχη μέρα»».

Σε ανακοίνωσή της η Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για την απώλεια του αγαπημένου συναδέλφου σκηνοθέτη και επίτιμου μέλους της Ντίνου Μαυροειδή.

«Στήριξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διεκδικήσεις των σκηνοθετών, ενώ ήταν πάντα δίπλα στους νέους δημιουργούς. Η καλλιτεχνική του προσωπικότητα θα μας μείνει αξέχαστη και τον αποχαιρετάμε με μεγάλη ευγνωμοσύνη και σεβασμό» αναφέρει.

Κ. Μάλαμα: Ο Ντίνος Μαυροειδής υπηρέτησε την τέχνη για τον άνθρωπο

Η βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε σχετικά με την απώλεια του σκηνοθέτη Ντίνου Μαυροειδή:

Ο σκηνοθέτης και πολυσχιδής προσωπικότητα της τέχνης Ντίνος Μαυροειδής δεν είναι πλέον μαζί μας. Η απώλεια του γεμίζει με θλίψη τον κόσμο του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, της τέχνης της απεικόνισης και των γραμμάτων.

Ο Ντίνος Μαυροειδής ήταν, όμως, κι ένας άνθρωπος της διεκδίκησης, της αλληλεγγύης για τους νέους δημιουργούς, της δράσης για το σύνολο του σκηνοθετικού κόσμου. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)