to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 11.09.2018

Πολιτική

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βασίλειος Ιντζές

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο πρώην υπουργός Βασίλειος Ιντζές, ο οποίος διέτελεσε βουλευτής Σερρών με την Ένωση Κέντρου και το ΠΑΣΟΚ.


Σε συλλυπητήριο μήνυμά του, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης, σημειώνει -μεταξύ άλλων- πως "ο Βασίλης Ιντζές για όλους εμάς, τους νεότερους πολιτικούς ήταν ο 'εμπνευστής' μας, ο 'δάσκαλός' μας για τη συμμετοχή μας στην μεγάλη πορεία της Δημοκρατικής Παράταξης".

"Οι αγώνες του", τονίζει ο κ. Τζελέπης, "τα βιώματά του ως ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική του εμπειρία δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, η Θητεία του στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, η όλη του πολιτική σταδιοδρομία αποτελούν τη 'μεγάλη πολιτική του παρακαταθήκη' και για όλους εμάς 'πολιτικά διδάγματα' από την πορεία ενός συνετού ανθρώπου και παράλληλα ενός ενάρετου πολιτικού".

Ο κ. Τζελέπης υπογραμμίζει την εμβληματική φυσιογνωμία του Βασίλειου Ιντζέ, ο οποίος, όπως τονίζει, "έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα".

Ν. Βούτσης: Ο Βασίλης Ιντζές πρωτοστάτησε στους αγώνες για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού 

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του Βασίλη Ιντζέ εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης, σημειώνοντας στη δήλωσή του την εποικοδομητική και μακρά κοινοβουλευτική του θητεία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Ο Βασίλης Ιντζές πρωτοστάτησε στους αγώνες για την ενίσχυση της Δημοκρατίας και του Κοινοβουλευτισμού στον τόπο μας. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και σημαίνουσα προσωπικότητα της Δημοκρατικής Παράταξης. Στην μακρά και εποικοδομητική κοινοβουλευτική του θητεία διακρίθηκε για την αγωνιστική συνέπειά του και το ήθος του. Η παρουσία του στη δημόσια ζωή της χώρας μας υπογραμμίστηκε από το επιστημονικό του έργο στα θέματα της ελληνικής αγροτικής οικονομίας και του ασφαλιστικού ζητήματος. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια.»

ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)