to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 25.08.2021

Πολιτισμός

Πέθανε ο ντράμερ των Rolling Stones Τσάρλι Γουάτς

«Ο Τσάρλι ήταν ένας πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της γενιάς του»


Πέθανε σε ηλικία 80 ετών ο ντράμερ των Rolling Stones, Τσάρλι Γουάτς, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

«Με τεράστια θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας Τσάρλι Γουάτς. Πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου νωρίτερα σήμερα έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

«Ο Τσάρλι ήταν ένας πολυαγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς και επίσης ως μέλος των Rolling Stones ένας από τους σπουδαιότερους ντράμερ της γενιάς του», πρόσθεσε.

Δήλωση της τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σίας Αναγνωστοπούλου για το θάνατο του Τσάρλι Γουότς

Ένα ιερό τέρας στην ιστορία της μουσικής υποκλίθηκε εχθές στο παγκόσμιο κοινό του, για τελευταία φορά. Ο Τσάρλι Γουότς, ο από το 1963 ντράμερ των Rolling Stones, «πέθανε ειρηνικά σε νοσοκομείο του Λονδίνου».

Χαμηλόφωνος, ήρεμος, ο Γουότς έμεινε πολύ μακριά από όλη τη κοσμική «φασαρία» των υπόλοιπων φωτισμένων και μποέμ της ομάδας. Το ιδιαίτερο στυλ του, φτιαγμένο από τα δομικά στοιχεία της γλώσσας της τζαζ, η διαφορετική του άποψη για τη μουσική, η τεχνική του, θα αποτελέσουν αναπόσπαστο στοιχείο του χαρακτηριστικού «ήχου», που παραπέμπει άμεσα στον επαναστατικό ήχο της  θρυλικής λονδρέζικης μπάντας.

Ο Γουότς περνά  στην αιωνιότητα κουβαλώντας στους ώμους του τους  Rolling Stones, που μαζί με το άλλο ιερό γκρουπ της Αγγλίας, του κόσμου όλου, τους Beatles, «εφηύραν» τη δεκαετία του ’60 και μαζί της αποτύπωσαν το πνεύμα μιας νέας νεολαίας σε μετάβαση προς μια διαφορετική εποχή. Αναπαύσου εν ειρήνη όπως γράφει και το αγγελτήριο του θανάτου σου, Αιώνιε Φίλε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)