to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:16 | 26.10.2016

πηγή: Αστραπάρης

Κοινωνία

Περιορισμένης έκτασης επεισόδια και επέμβαση των ΜΑΤ στο hot spot της ΒΙΑΛ στη Χίο

Για μια ακόμα φορά τα επεισόδια ξεκίνησαν με αφορμή την καθυστέρηση της διαδικασίας ασύλου, που έχει ως αποτέλεσμα τον πολύμηνο εγκλωβισμό χιλιάδων ανθρώπων στο νησί, αλλά και στα άλλα νησιά του Αιγαίου, όπου λειτουργούν καταυλισμοί φιλοξενίας.


Περιορισμένης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν στο hot spot της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, περί τις 2.30 το μεσημέρι, της Τετάρτης, 26 Οκτωβρίου 2016.

Στις εγκαταστάσεις μπήκαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται μονίμως σταθμευμένες στην περιοχή και αποκαταστάθηκε προσωρινά η ηρεμία, αλλά είναι ηλεκτρισμένη – γενικότερα – η ατμόσφαιρα αν κρίνει κανείς από την κατάσταση ανησυχίας που επικρατεί έξω από την ΒΙΑΛ μεταξύ των μεταναστών και προσφύγων.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ξεκίνησαν από την διαμαρτυρία μιας Σύριας στην υπηρεσία ασύλου επί του αιτήματός της και οι αντιδράσεις κλιμακώθηκαν, με γενίκευση των συμπλοκών από την οποία δεν ξέφυγαν ούτε οι εργαζόμενοι του κέντρου, που δέχθηκαν επιθέσεις.

Στην διάρκεια των επεισοδίων φαίνεται ότι τραυματίσθηκε και η Σύρια, η οποία λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Χίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην διάρκεια των επεισοδίων πρόσφυγες και μετανάστες έσπασαν πόρτες, τραπέζια και άλλο εξοπλισμό του κέντρου.

Αρκετή ώρα μετά την έναρξη των επεισοδίων στον χώρο των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΛ παραμένουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ ο βοηθός αστυνομικού διευθυντή κ. Γιώργος Κεβόπουλος διαπραγματεύεται για την αποκατάσταση της ηρεμίας στον χώρο.

Εκτός της ΒΙΑΛ έχουν βγει όλοι οι εργαζόμενοι του κέντρου, καθώς και τα μέλη των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

vial_0018vial_0017vial_0023vial_0020

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)