to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Περιμένοντας τον Γκοντό… γενικώς!

Η περίπτωση της επένδυσης στο Ελληνικό είναι μία από το φεστιβάλ κωμικοτραγωδίας που εξελίσσεται με πρωταγωνιστές τους «έτοιμους από καιρό» αυτής της Κυβέρνησης.


Η περίπτωση της επένδυσης στο Ελληνικό είναι μία από το φεστιβάλ κωμικοτραγωδίας που εξελίσσεται με πρωταγωνιστές τους «έτοιμους από καιρό» αυτής της Κυβέρνησης. Οι μπουλντόζες ήταν και αυτές «έτοιμες από καιρό» να σαρώσουν τα πάντα στο διάβα τους από την επομένη κιόλας εβδομάδα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, μετά την εσπευσμένη υπογραφή και των τελευταίων ΚΥΑ που ο ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε στα συρτάρια του όταν το μπάφο πήγαινε σύννεφο στου Μαξίμου. Η υπόθεση θυμίζει το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ όπου βέβαια ο Γκοντό όχι μόνο δεν έρχεται ποτέ, αλλά δεν γνωρίζουμε και την ταυτότητα του.
Απ’ την εβδομάδα πήγαμε στον μήνα, στο τρίμηνο, στο τέλος του έτους (του προηγούμενου), μπήκε και το επόμενο αλλά στην πορεία διαπιστώθηκε από τους «έτοιμους από καιρό» ότι το θέμα είναι πιο πολύπλοκο απ’ ότι φαινόταν. Σαν το προσφυγικό – μεταναστευτικό το οποίο τώρα τελευταία επηρεάζεται από τις απρόβλεπτες γεωπολιτικές εξελίξεις και δεν είναι υπόθεση Τασία + friends. Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και το Νόμο για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και την επαναπροώθηση των friends κλπ κλπ και εδώ περιμένουμε τον Γκοντό.
Αν και στην περίπτωση του προσφυγικού – μεταναστευτικού έρχονται κατά καιρούς διάφοροι οι οποίοι παριστάνουν τον Γκοντό με τελευταίο τον Μηταράκη. Τις τελευταίες εβδομάδες αυτό που εξελίσσεται στα νησιά του Αιγαίου είναι μια απίστευτη τραγωδία, αλλά η Κυβέρνηση των «έτοιμων από καιρό» φρόντισε εδώ να βάλει μεγάλη δόση Σάμουελ Μπέκετ. Ρηξικέλευθη πρόταση προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση είναι η δημιουργία του Μητρώου ΜΚΟ. Κάτι θα ξέρουν…
Αυτό με τα πλωτά φράγματα μάλλον δεν θα τελεσφορήσει γιατί κατάλαβαν ότι μπάζουν από παντού. Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ στους απανταχού «έτοιμους από καιρό» είναι η εξής: τα πλωτά φράγματα θα λειτουργούν σαν τις έξυπνες σίτες; Δηλαδή θα καταλαβαίνουν από μόνα τους αν στη βάρκα επιβαίνουν λαθροεισβολείς που θέλουν να αλλοιώσουν τον πολιτισμό μας ή πρόσφυγες με πιστοποίηση «ISO Adonis»; Μήπως εκτός από απαγόρευση εισόδου θα εκτελούν και τη διαδικασία απονομής ασύλου σε όσους τη δικαιούνται με βάση το Διεθνές Δίκαιο;
Σε ότι αφορά στις «νέες και καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας», εκεί όχι μόνο δεν ήρθε ο Γκοντό, αλλά εξαφανίστηκε και το ΕΡΓΑΝΗ για να δούμε μήπως έχουν χαθεί και οι παλιές και κακοπληρωμένες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε την ανεργία περίπου 10%. Σε ότι αφορά στις επενδύσεις οι οποίες περιμένουν και αυτές ένα σινιάλο από τον Γκοντό της 7ης Ιουλίου για να έρθουν, μάλλον έρχονται αλλά δεν τις βλέπουμε γιατί όλοι είμαστε σαν τον τυφλό Πότζο του «Περιμένοντας τον Γκοντό».
Ο μόνος Γκοντό που εμφανίσθηκε και δικαίωσε τις προσδοκίες των «έτοιμων από καιρό» είναι μέχρι τώρα ο Χρυσοχοίδης. Κοιμόμαστε μπρούμυτα και με ανοιχτά παράθυρα. Τόση ασφάλεια νιώθουμε. Πιο πιθανό είναι να μας ξεβρακώσουν στην Πατησίων μετά ξύλου που βγήκε από τον ακροδεξιό παράδεισο (κατά Βορίδη + friends), παρά μέσα στο σπίτι μας. Ο Ινδαρές ήταν παράπλευρη απώλεια.
Μόνο στα Εθνικά θέματα δεν περιμένουμε κανέναν Γκοντό. Εκεί περιμένουμε απλώς… σοβαρότητα.

                                    
*Μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)