to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Περάστε, κόσμε! Εδώ αγοράζουν…

Αφού έχει ανάγκη για έσοδα η Γερμανία, καλά θα κάνουν οι Έλληνες επιτελείς να το βουλώσουν. Άλλωστε κι αυτά είναι απόρρητα.


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που στέλνει φανερά και κρυφά, κατά διαταγή των νατοϊκών αφεντάδων, όπλα στην Ουκρανία, δηλώνοντας ότι είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία, ετοιμάζεται, μετά τη Γαλλία, να συμβάλει στις εξαγωγές οπλικών συστημάτων της Γερμανίας με ένα πακέτο από 2 έως 4 δισ. ευρώ! Το μεγαλύτερο μέρος της αυτής της αγοράς με άρματα Leopard κρίνεται αμφιβόλου επιχειρησιακής αξίας από τα αρμόδια επιτελεία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ενδεικτικό είναι το πρόσφατο δημοσίευμα της Καθημερινής, που αναφέρει ότι: «Πηγές (ΥΕΘΑ) εκφράζουν προβληματισμό για τον ρόλο των αρμάτων μάχης στον σύγχρονο πόλεμο». Αλλά αφού έχει ανάγκη για έσοδα η Γερμανία, καλά θα κάνουν οι Έλληνες επιτελείς να το βουλώσουν. Άλλωστε κι αυτά είναι απόρρητα.

Με λίγα λόγια, όποιον νατοϊκό παραγωγό οπλικών συστημάτων έχει ανάγκη από πωλήσεις μάς τον στέλνουν. Η πλέον κραυγαλέα περίπτωση αφορά την αγορά ύψους 10 δισ. ευρώ για φρεγάτες Μπελχάρα και αεροσκάφη Ραφάλ για να καμφθούν οι οργισμένες αντιδράσεις της Γαλλίας, που είχε συμβόλαιο με την Αυστραλία ύψους 56 δισ. ευρώ για την αγορά 12 πυρηνοκίνητων υποβρυχίων. Συμβόλαιο που το έσπασαν οι Αμερικανοί, υποχρεώνοντας την κυβέρνηση της Αυστραλίας να προμηθευτεί από αυτούς τα υποβρύχια. Και πώς τα κατάφεραν; Απλώς διέταξαν την ελληνική κυβέρνηση να αγοράσει τις φρεγάτες και τα αεροσκάφη.

Άλλωστε, στην Ελλάδα το μοναδικό θέμα με το οποίο οι ελίτ συνιστούν να μετράμε τον πατριωτισμό είναι τα όπλα. Και αγοράζουν από τους μεγάλους συμμάχους υπολογίζοντας όχι τόσο στα όπλα όσο ελπίζοντας πως ως καλοί και υπάκουοι πελάτες θα προστατευτούμε από εχθρούς.

Η υποδούλωση της χώρας μέσω του χρέους δεν θεωρείται πατριωτικό θέμα. Η πρώτη θέση στην Ευρώπη σε υπερβάλλουσα θνητότητα με συνεχή γήρανση και μείωση του ελληνικού πληθυσμού θεωρείται δευτερευούσης σημασίας ζήτημα, όπως και η εκτεταμένη άνευ επιστροφής μετανάστευση των νέων.

Οσο για τα πρόσφατα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ότι με βάση τα τρέχοντα ποσοστά γονιμότητας και την ηλικία, το 2100 ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι 6,28 εκατομμύρια, από 10,38 που είναι σήμερα, η απάντησή τους είναι «ποιος ζει, ποιος πεθαίνει μέχρι το 2100…».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)