to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:46 | 08.06.2021

Πολιτική

«Πέρασε» από τη Βουλή το ψηφιακό πιστοποιητικό Covid-19

Υπερψηφίστηκε την Τρίτη το νομοσχέδιο για την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σχετικά με το ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό.


Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ κατά τάχθηκε το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25, εξαπολύοντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και καταγγέλλοντας προσπάθειες για «φακέλωμα» των πολιτών.

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν τα «πυρά» της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση, με τον Μάριο Κάτση, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για φυγομαχία από πλευράς ΝΔ, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να φέρει το ζήτημα στη Βουλή την ημέρα που απείχε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επί τρεις εβδομάδες φυγομαχεί και αποφεύγει σαν τον διάβολο το λιβάνι να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στις επανειλημμένες ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, πάνω σε σημαντικά ζητήματα, όπως την παιδεία και τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων», σημείωσε ο Μάριος Κάτσης.

Από την πλευρά του, το ΚΙΝΑΛ μέσω του Κώστα Σκανδαλίδη, σημείωσε ότι το κόμμα λέει «ναι» στα λίγα θετικά και «όχι» στα πολλά αρνητικά. «Λέμε ναι στην καλή οργάνωση του εμβολιασμού, ναι στο ψηφιακό πιστοποιητικό που είναι θετική πράξη, ανεξάρτητα από αδυναμίες που έχει, αλλά λέμε όχι στη διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θα είναι και ένα στεντόρειο όχι στο νομοσχέδιο που δημιουργεί εργασιακή ζούγκλα γιατί αυτό δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μεταρρυθμίζει αλλά αποδιαρθρώνει».

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό, δεν σχετίζεται με την προστασία της δημόσιας υγείας αλλά είναι ένα εργαλείο στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων και αξιοποιείται ως πρόσχημα για την μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων», υποστήριξε ο εισηγητής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης. «Το ΜέΡΑ25 καταψηφίζει το νομοσχέδιο γιατί είναι κατά του φακελώματος των πολιτών», ξεκαθάρισε η εισηγήτρια του ΜέΡΑ25, Φωτεινή Μπακαδήμα, ενώ ο Κώστας Χήτας από την Ελληνική Λύση σημείωσε: «η κυβέρνηση βαφτίζει ως επιτυχία της το φακέλωμα των πολιτών και την παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)