to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:45 | 08.11.2021

Κοινωνία

Πειθαρχικό για τον Ιάσονα Αποστολάκη λόγω πολιτικής διαμαρτυρίας

Στο πειθαρχικό συμβούλιο του άρθρου 234, παρ. 2 του Ν. 3852/2010 καλείται να εμφανιστεί ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Ιάσων Αποστολάκης, για να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε πειθαρχική υπόθεση σε βάρος του, «συνεπεία σοβαρής παράβασης των καθηκόντων του» σύμφωνα με έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας. Ο Ιάσονας Αποστολάκης είναι επικεφαλής της παράτασης «Μαζί για τον Βόλο»


Η πληροφορία ήρθε στο φως από τον ίδιο τον ελεγχόμενο κ. Αποστολάκη, επικεφαλή της Β’ ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου σήμερα, ο οποίος μαζί με συναδέλφους του τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο απείχαν από τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως μορφή διαμαρτυρίας, λόγω του αυταρχικού και τοξικού κλίματος που είχε επιβάλλει η διοίκηση Μπέου.

Να θυμίσουμε ότι την ελεγχόμενη περίοδο αλλά και σε ολόκληρη τη θητεία του κ. Μπέου, ακόμα και όταν τελούσε σε αργία, έχουν παρατηρηθεί πολλάκις φαινόμενα που παραβαίνουν στην ουσία το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης χωρίς ποτέ να ελεγχθούν πειθαρχικά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Αντίθετα τα «αντανακλαστικά» της υπηρεσίας φαίνονται αρκετά υψηλά όταν πρόκειται για την στοχοποίηση του κ. Αποστολάκη ο οποίος έχει γίνει στόχος προσωπικών επιθέσεων ουκ ολίγες φορές από την πλευρά της πλειοψηφίας. Να θυμίσουμε ότι είτε ο δήμαρχος είτε δημοτικοί σύμβουλοι έχουν αναφεθεί ονομαστικά στη μητέρα του, η οποία έχει φύγει από τη ζωή, έχουν ψευδώς πει ότι προσλήφθηκε αναξιοκρατικά στις υπηρεσίες του Υπ. Οικονομικών, έχουν εκτοξεύσει κατά του βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως «θρασόπουστα» και «πολιτικός απατεώνας», ενώ έχουν στήσει βιομηχανία μηνύσεων εναντίον του σε μια προσπάθεια ηθικής και πολιτικής του εξόντωσης.

Βεβαίως σκάνδαλο για τη τοπική κοινωνία συνιστά το γεγονός πως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ουδέποτε ασχολήθηκε με το γεγονός πως ο Α. Μπέος συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντα του ενώ τελούσε σε αργία. 

Ι. Αποστολάκης: Να ντρέπεται και η ντροπή

Σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δημοτικός Σύμβουλος Βόλου  και επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Βόλο» αναφέρει:

«Εάν θέλετε να έχετε ένα σύντομο ορισμό για τον συνδυασμό ξετσιπωσιάς, βαθέως κράτους και πλήρους κατάπτωσης των θεσμών και παράδοσης τους στην αλητεία που δεν αγγίζεται, μπορείτε εναλλακτικά να έχετε πάντα υπόψη δύο πράγματα: Αποκεντρωμένη Διοίκηση και Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Τελικά υπάρχουν θεσμοί. Όλα λειτουργούν στην εντέλεια.

Από όσα αλήτικα και 100% Βολιώτικα έχουν συμβεί στο ΔΣ τόσα χρόνια η Αποκεντρωμένη κρίνει πως πειθαρχικό έλεγχο πρέπει να περάσω εγώ με ποινή να κρέμεται πάνω από το κεφάλι μου.

Η Αποκεντρωμένη δείχνει την ατσάλινη θέληση της για σωστή τήρηση των διαδικασιών. Καλούμαι σε ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ επειδή μαζί με άλλους τότε δημοτικούς συμβούλους απείχαμε για  κάποιους μήνες του 2018 και 2019 από τις συνεδριάσεις του ΔΣ για όσους θυμούνται, σε ένδειξή πολιτικής διαμαρτυρίας για το πως έχει καταντήσει η κάθε συνεδρίαση. Ένα χαμαιτυπείο, που σου κλείνουν και το μικρόφωνο όταν και όποτε θέλουν. Εκεί που δεν τηρείται καμία διαδικασία, οι εισηγήσεις στέλνονται όποτε θέλουν, κάνουν όποτε θέλουν συνεδριάσεις δια περιφοράς για να μην υπάρχει αντίλογος  και άμα λάχει σε λένε και ΘΡΑΣΟΠΟΥΣΤΑ ή απειλούν νταηλίδικα όταν ξεβρακώνονται από επιχειρήματα.

Δεν έχουν δει φαίνεται μια έστω συνεδρίαση του ΔΣ 7 χρόνια τώρα, που έχει γίνει της ΄΄τρελής΄΄ ή κάτι άλλο όπως λέει και ο Δήμαρχος.

Μόνο ντροπή. Τελικά το να ασχολείται κανείς, ανιδιοτελώς, χωρίς να το κάνει επάγγελμα, με την αυτοδιοίκηση, όντως είναι ένα ερώτημα αν αξίζει ή μάλλον μας το απαντά το ερώτημα η ίδια η ζωή…

Να ντρέπεται και η ντροπή.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ».

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Ελπίζουμε να κρατήσουν τα προσχήματα

 Απάντηση στους ισχυρισμούς του Κ. Μαραβέγια - Magnesia  News

Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας τονίζει:

Μόνο σαν πρόκληση στην κοινή λογικά μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την συνέχιση της  διαδικασίας που οδηγεί στην επιβολή πειθαρχικών  ποινών σε βάρος του επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονα Αποστολάκη για το ζήτημα της απουσίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης από σειρά συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου στην διάρκεια της προηγούμενης θητείας της δημοτικής αρχής.

Ο παραλογισμός αυτής της απόφασης κορυφώνεται  από το γεγονός ότι μέχρι τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έμεινε ασυγκίνητη και δεν έκανε καμία ενέργεια στις πολλές καταγγελίες των αντιπολιτεύσεων για όσα απίθανα και ανατριχιαστικά  συμβαίνουν στην προηγούμενη και την σημερινή θητεία της δημοτικής αρχής, όπου η φίμωση κάθε φωνής που ασκεί κριτική στον δήμαρχο και στους συμβούλους του είναι καθημερινή πρακτική μέσα από  τους γνωστούς τρόπους που έχουν δυσφημίσει την πόλη μας πανελληνίως.

Ελπίζουμε ότι στην συνεδρίαση του οργάνου που θα εξετάσει στην υπόθεση σε λίγες μέρες, οι αρμόδιοι φορείς που συμμετέχουν θα λειτουργήσουν με βάση την κοινή λογική για την διάσωση, τουλάχιστον, των προσχημάτων.

Με μια απλή αναζήτηση βέβαια στις μηχανές του ίντερνετ μπορεί κάποιος εύκολα να διαπιστώσει για ποιο λόγο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι απείχαν από τα καθήκοντα τους και αν η αιτολογία της πολιτικής διαμαρτυρίας ήταν βάσιμη. Το left.gr σταχυολογεί ορισμένες σκηνές από τα έργα και τις ημέρες του εν λόγω δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Αχ. Μπέος μοιράζει κόλυβα στο Δημοτικό Συμβούλιο!

Ο Αχιλλέας Μπέος καταφέρεται με χυδαίους χαρακτηρισμούς κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κώστα Γαργάλα ο οποίος και αποχώρησε μετά από έντονες αντιδράσεις

Προσωπική επίθεση του συμβούλου της πλειοψηφίας Απ. Γαλάτη κατά του ανεξάρτητου συμβούλου (και πρώην συνυποψηφίου του) Αχ. Καλυβιώτη και δεύτερη επίθεση του Αχ. Μπέου, κατά του ανεξάρτητου συμβούλου Ν. Κανελλή

Χυδαία και σεξιστική λεκτική επίθεση του προέδρου του Δημιοτικού Συμβουλίου Γιώργου Μουλά, στην επικεφαλής της παράταξης "Επιλογή Ευθύνης" κα Νατάσσα Οικονόμου. Της είπε "πάρε από το δαχτυλάκι σου από το μικρόφωνο και βάλτο κάπου αλλού..." αφήνοντας άφωνους όσους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Είσοδος αγνώστων με στρατιωτική περιβολή στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για να διατυπώσουν σεξιστικά σχόλια για Δημοτική Σύμβουλο

Επεισόδιο με τον γνωστό αυτοδιοικητικό πολιτευτή και επιχειρηματία κ. Τ. Δουλόπουλο

Ξύλο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ

Λεκτική επίθεση στη δημοτική σύμβουλο Φ. Κοκκινάκη

Ο δήμαρχος Αχ. Μπέος απείλησε τους εργαζόμενους ότι θα τους παραπέμψει πειθαρχικά για το γεγονός ότι εγκατέλειψαν τις θέσεις τους για να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία στο δημαρχείο

Επίθεση στον επικεφαλής της ΛΑΣ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)