to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 06.02.2013

Κοινωνία

Πειθαρχική ποινή σε συνδικαλιστές των Ενόπλων Δυνάμεων

Την επιβολή πειθαρχικής ποινής στους επικεφαλής του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ) επέφερε η προ ημερών κίνησή τους να απευθύνουν στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχ. Κωσταράκο έγγραφο, με το οποίο τον καλούσαν «να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει» φημολογία σχετικά με υποτιθέμενη εισήγηση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για οικονομικά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά ζητήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων


Στο έγγραφο - ερωτηματολόγιο προς τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ γινόταν αναφορά σε διαρροή πληροφοριών περί συνεδρίασης του ΣΑΓΕ, στην οποία αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση, μεταξύ άλλων, για κατάρτιση νέου μισθολογίου στις Ε.Δ. με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και επιδομάτων, προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για πραγματική υπηρεσία 40ετούς διάρκειας χωρίς αναγνώριση πλασματικών ετών, για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου εξέλιξης των υπαξιωματικών κ.ά.

Η παραλαβή του εγγράφου από τη φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε έντονη δυσφορία, κυρίως διότι σε αυτήν καταγραφόταν μία φημολογία ως γεγονός και, όπως αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ, γινόταν προσπάθεια να εμπλακεί το ΣΑΓΕ σε διαδικασία λήψης αποφάσεων αρνητικών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενόχλησε, επίσης, η προσωπική έγκληση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ να απαντήσει επί της φημολογίας αυτής. Επιπλέον, η εκτίμηση ότι η διάδοση αυτών των πληροφοριών θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση και σύγχυση στις τάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αμεσα εκλήθησαν σε απολογία ο πρόεδρος του ΣΥΣΜΕΔ, αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης και ο γραμματέας, αρχικελευστής Αναστάσιος Τσάκαλος. Μετά και την απολογία τους, τους επιβλήθηκε η πειθαρχική ποινή δεκαήμερης φυλάκισης για αυθάδεια, έλλειψη σεβασμού και υπακοής προς ανώτερο, προσβολή πειθαρχίας και υπηρεσιακής τάξης, καθώς και για πρόκληση ανησυχίας και σύγχυσης στα εν ενεργεία μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων. Διατάχθηκε, επίσης, η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης που θα διερευνήσει τη διάδοση ψευδών ειδήσεων από τους προαναφερθέντες. Από τον ΣΥΡΙΖΑ εκδόθηκε ανακοίνωση υποστήριξης προς τους επικεφαλής του ΣΥΣΜΕΔ.
 
Πηγή: «Καθημερινή»


Διαβάστε επίσης:   


ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ: Η κυβέρνηση καταστέλει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης

tags: ΣΕΒ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)