to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:16 | 02.10.2014

Διεθνή

Πεδίο μάχης το αεροδρόμιο του Ντοντέτσκ - Το σφυροκοπούν οι φιλορώσοι

Την κατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία επιχειρούν και πάλι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει από το πρωί το ανελέητο σφυροκόπημα του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση του Κιέβου κτιρίου.


Πρόκειται για την πολλοστή προσπάθεια των αυτονομιστών να καταλάβουν το πρώην αεροδρόμιο -μιας και πλέον το κτίριο έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς- το οποίο βρίσκεται στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης.

Από χθες, το αεροδρόμιο της πόλης-προπύργιο των αυτονομιστών έχει γίνει και πάλι πεδίο σφοδρών μαχών, παρά την εκεχειρία που ισχύει από τις 5 Σεπτεμβρίου, παραβιάζεται όμως συνεχώς. Στην διάρκεια μάλιστα των εχθροπραξιών, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν καθώς οβίδες έπεσαν κοντά σε σχολείο ανήμερα της φθινοπωρινής επιστροφής των μαθητών στα θρανία.

Κάλεσμα Μέρκελ σε Πούτιν να συγκρατήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές 

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι η Μέρκελ «υπογράμμισε την υποχρέωση της Ρωσίας να ασκήσει την επιρροή της στους φιλορώσους αυτονομιστές». «Η καγκελάριος είπε ότι η εκεχειρία που συμφωνήθηκε κατόπιν διαπραγμάτευσης θα πρέπει επιτέλους να (αρχίσει να) τηρείται απόλυτα», πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τον Ζάιμπερτ, οι ξένοι ηγέτες έχουν εκφράσει ανησυχίες για την καθημερινή χρήση βίας στην Ουκρανία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι τα σύνορα μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας θα πρέπει να επιτηρούνται και ότι ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) έχει μεγάλο ρόλο να παίξει σε αυτό.

Ανέφερε, τέλος, πως η Γερμανία θα εξακολουθήσει να στηρίζει την αποστολή του ΟΑΣΕ στην Ουκρανίακαι πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός ενδέχεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις προγραμματισμένες τοπικές εκλογές στις περιοχές γύρω από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)