to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 09.07.2013

Κοινωνία

Πάτρα: υπό κατάληψη το δημαρχείο - ολοκληρώθηκε η πορεία των εργαζομένων στον δήμο

Ολοκληρώθηκε κατά τις 11 το πρωί η μαζική πορεία των εργαζομένων στο Δήμο της Πάτρας ενάντια στις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των Δημοτικών Αστυνομικών.


Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Patrastimes.gr:

Νεότερη Ενημέρωση 11.25'


Εργαζόμενοι παραμένουν εξω απο το Δημαρχείο της Πάτρας όπου στις 12.00 το μεσημέρι ο Δήμαρχος πατρεών Γ. Δημαράς θα δώσει συνέντευξη τύπου στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να ξεκαθαρίσει τις προ& theta;έσεις - αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής απέναντι στην απόφαση της κυβέρνησης, να βγάλει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους από τοος Δήμους μεταξύ των οποίων και απο το Δήμο της Πάτρας.


νεότερη ενημέρωση 10.49΄

Ξεκίνησε η πορεία των εργαζομένων στον Δήμο. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονται τα οχήματα της Δημοτικής Αστυνομίας έχοντας θέσει σε λειτουργία τις σειρήνες, ενώ ακολουθούν οι εργαζόμεν&omi cron;ι φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις απολύσεις.

Η πορεία από την Μαιζώνος θα φτάσει στην Γούναρη και από εκεί μέσω της Κορίνθου θα διασχίσει το κέντρο της Πάτρας και θα επιστρέψει στο Δημαρχείο.

νεότερη ενημέρωση 10.34΄

Ενταση σημειώθηκε πριν από λίγο, μεταξύ συνδικαλιστών, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν χάρη στην επέμβαση ψυχραιμοτέρων.

Αφορμή η προσπάθεια εκπροσώπων των σχολικών φυλάκων να εμφανιστούν ως ανεξάρτητοι από την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων.

Η ένταση και οι διαπληκτισμοί σημειώθηκαν ανάμεσα στον πρόεδρο των σχολικών φυλάκων Ηλία Τσούνα και μελών του σωματείου των εργαζομένων του Δήμου.

 

νεότερη ενημέρωση 09.36΄

Οι εργαζόμενοι του Δήμου έκλεισαν την οδό Μαιζώνος, στο ύψος του Δημαρχείου, τοποθετώντας πανό κάθετα του δρόμου.

Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

νεότερη ενημέρωση 09.23΄

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά πραγματοποιεί αυτή την ώρα αντιπροσωπεία του σωματείου εργαζομένων, των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, προκειμένου να του θέσουν &ta u;α αιτήματά τους και να βρουν κοινό τρόπο αντίδρασης.


νεότερη ενημέρωση 08.20΄

Κατάληψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στον Δήμο, οι οποίοι αντιδρούν στην απόλυση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών και ζητώντας παράλληλα από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρες θέσεις στο θέμα των απολύσεων.

Οι εργαζόμενοι έκλεισαν την πόρτα του Δημαρχείου τοποθετώντας την ελληνική και την σημαία της Δημοτικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έχουν γίνει από εργαζόμενους στον Δήμο έξω από το Δημαρχείο της Πάτρας, ενώ οι Δημοτικοί Αστυνομικοί έχουν παρατάξει τα αυτοκίνητα της Δημοτικής Αστυνομίας στην οδό Μαιζώνος και έχουν θέσει σε λειτουργία τις σειρήνες τους, προκαλώντας "ηχητικό πόλεμο".

πρώτη ενημέρωση 07.00΄

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα με παράλληλη κατάληψη του Δημαρχείου της Πάτρας οι εργαζόμενοι στο Δήμο, ζητώντας από τον Δήμαρχο Γιάννη Δημαρά και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν ξεκάθαρες θέσ& epsilon;ις στο θέμα των απολύσεων.

Η απόφαση ελήφθη ανεξάρτητα από το τι θα πράξουν οι Δήμαρχοι  μέλη της ΚΕΔΕ και αποτελεί προάγγελο δυναμικών κινητοποιήσεων στον τρίτο Δήμο της χώρας, από τον οποίο σε πρώτη δόση απολύονται 124 άτομα, ενώ το Σεπτέμβριο αναμένεται να ακολουθήσουν περίπου άλλοι τόσοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)