to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:10 | 29.03.2018

Κοινωνία

Πάτρα: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους μετανάστες της ΑΒΕΞ, απάντηση στη διαμαρτυρία κατοίκων και Αστυνομικών «για το μεταναστευτικό»

Πορεία ως την Ελ. Βενιζέλου από τις συλλογικότητες που στέκονται αλληλέγγυες στους μετανάστες, επιστρέφουν στο λιμάνι - Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 η συγκέντρωση κατοίκων, αστυνομικών και λιμενικών.


Πορεία μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποίησαν, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, συλλογικότητες και άτομα που συμμετείχαν νωρίτερα σε κινήσεις αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαβιούν κοντά στο λιμάνι της Πάτρας. Τώρα (5 μ.μ.) επιστρέφουν στην ΑΒΕΞ. Η Ακτή Δυμαίων παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.  Στο σημείο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Διανομή φαγητού έγινε νωρίτερα σε μετανάστες και πρόσφυγες που διαβιούν κάτω από αντίξοες συνθήκες στο παλιό εργοστάσιο της ΑΒΕΞ. Επίσης στον χώρο βρίσκονται, σε ένδειξη αλληλέγγύης στους μετανάστες, μέλη της Κίνησης Υπεράσπισης Μεταναστών, άλλων συλλογικοτήτων και οργανώσεων και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η συγκέντρωση κατοίκων, αστυνομικών και λιμενικών

Υπενθυμίζεται ότι κάτοικοι της νότιας Πάτρας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και η Ένωσης Λιμενικών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Φωκίδας πραγματοποίησαν περί τη 1 το μεσημέρι διαμαρτυρία - που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 - απέναντι από την είσοδο του νέου λιμανιού «για το μεταναστευτικό», ζητώντας απομάκρυνση των προσφύγων από την Ακτή Δυμαίων.

Απόσταση από την προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, κρατά ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Λεύκας Πατρών (ΠΑΤΡΑ ΧΙV). Σε ανακοίνωση τους μεταξύ άλλων αναφέρουν: "Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε αποδέκτες σε ένα θέμα που δεν έχουμε καμία συμμετοχή. Δηλώνουμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν συνάδουν με το ιδρυτικό καταστατικό του Συλλόγου μας αλλά κυρίως με το πνεύμα του ανθρωπισμού και της ανθρώπινης αλληλεγγύης", επισημαίνοντας παράλληλα πως οι θέσεις τους κατατεθούν επισήμως μετά την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών της 15ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, στο σημείο υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων με διμοιρίες ΜΑΤ από Αχαΐα και όμορες περιοχές. 

Φωτογραφίες του «thebest.gr»:

 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)